Alweer een recept van Jim Meehan, genoemd naar de legendarische bokser Joe Louis, ook wel gekend als de ‘Brown Bomber of Detroit’   Waar de whiskey voor de zoete smaak zorgt, zal de Suze en Lillet Blanc de cocktail een stuk droger maken. De gentiaan van de Suze zal duidelijk naar voren komen, iets dat wij alleen maar kunnen toejuichen.…

Genoemd naar de bekendste buurt van NYC is deze cocktail alles wat een Amerikaanse cocktail moet zijn, met een kleine Franse touch. Een uitgebreide twist op de Manhattan (ook een buurt uit NYC) waar Picon en maraschino likeur aan wordt toegevoegd   Deze twist op de Manhattan is misschien zelfs nog beter, maar is minder bekend omdat in de VS…

Weer een creatie van Jim Meehan, die het deze keer in het verre oosten gaat zoeken. Een combinatie van saké, een ongerijpte whisky en Galliano zorgt voor een behoorlijk straffe cocktail die niet voor iedereen is weggelegd. Wel zeker het proberen waard.   Saké is een Japanse alcoholische drank, die meestal wordt gemaakt van rijst. In de volksmond wordt het ook…

Het geheel is meer dan de som der delen… Wanneer je de ingrediënten afzonderlijk van elkaar bekijkt, lijkt dit een hele gekke combinatie te zijn. Wanneer je ze samenvoegt en ijskoud serveert zal je versteld staan hoe goed ze bij elkaar passen.   Cocktails met Breakfast in de naam doen vermoeden dat je ze tijdens je eerste maaltijd van de…

Deze twist op de Ti’Punch kwam er nadat Michael Klein en Jim Meehanvan PDT een siroop op basis van citroengras maakte op de originele Ti’Punch op te frissen. Normaal gezien wordt het origineel recept met Rhum Agricole gemaakt, maar in dit geval gaan we voor Cachaça die geïnfuseerd is met groene thee.   Jim Meehan is een van de onbetwiste…

 

Margaritas bestaan er tegenwoordig in alle geuren en kleuren. Wij opteren nog steeds voor het klassieke recept, maar varianten als de Tommy’s Margarita laten zien dat iets nieuws proberen zeker geen kwaad kan. Deze twist is er eentje met Midori, wat een knalgroene meloenlikeur is die vooral populair is in de VS. Ondanks de populariteit in de VS en het…

Wanneer men Iced Tea in een naam van een cocktail leest, gaat men er snel vanuit dat het zoet drankje bomvol alcohol is. Toegegeven, dit drankje is behoorlijk straf en zoet tegelijk, maar heeft niets te maken met de Long Island Iced Tea. De Becherovka is iets dat weinig mensen kennen. Het is een kruidenlikeur uit Tsjechië. Voor de thee…

In 1930 werd dit recept al voor het eerst neergeschreven in het legendarische The Savoy Cocktail Book. Het lijkt in de verte op een Manhattan met enkele wijzigingen. Zo maak je deze cocktail met Scotch in plaats van een Amerikaanse whiskey. Ook de verhouding tussen de whisky en vermout is anders. Daarbovenop komt de toevoeging van Bénédictine D.O.M. Dus het…

Sommige mensen willen na een lange dag werken enkel een pint en een sigaret. Om dit gevoel op te wekken en in een drankje te kunnen draaien gebruiken we de rokerige smaak van Mezcal samen met de verfrissende bittere smaak van IPA bier.   BEREIDING   Vul het glas met ijs Giet alle ingrediënten in het glas. Top de cocktail…

Apricot Flip Miraeus

De Apricot Flip is een cocktail van de befaamde PDT bar (New York). Wanneer je een flip maakt, wil dit zeggen dat je een volledig ei in je cocktail verwerkt, dit zorgt voor een smeuïge smaak. Het klinkt misschien gek om een ei te verwerken in een cocktail maar het gaat heus niet naar een omelet smaken. De belangrijkste bijdrage…

Betaalmethoden