Een gekke maar zeer bekende combinatie van bier en whiskey. Vroeger liet men het glaasje whiskey in het glas bier vallen en kreeg je op het einde van je pint een stevige kick van de whiskey. Vandaag de dag wordt er geopteerd om de whiskey naast het bier te serveren en zijn de combinaties vaak bewust gekozen. Bij een…
Type: Easy
Een simpele maar frisse Highball op basis van Ierse whiskey. Ierse whiskey smaakt meestal iets frisser dan de Schotse tegenhanger. BEREIDING Vul het glas met ijs Giet alle ingrediënten in het glas Top de cocktail af met het gemberbier Garneer met een schijfje limoen De Blarney Stone is een blok blauwsteen dat ingemetseld is in de borstwering…
Het afgelopen jaar hebben we veel te vaak binnen moeten zitten, en vaak zonder vrienden en familie. Mensen zijn er al een geluk niet minder creatief op geworden. Een makkelijke cocktail met maar 3 ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk thuis hebt liggen, zodat je zelfs niet naar de winkel moet. Maak er gerust een paar, tot we jullie weer mogen ontvangen…
De mojito. Was dat geen hype uit 2005? Klopt, maar een perfect bereide mojito is vandaag nog steeds een heerlijk, verfrissende cocktail. Deze ogenschijnlijk eenvoudige cocktail wordt toch dikwijls slecht bereid. Vaak proeven we een (lekkere) limonade met munt en limoensmaak. Maar een mojito hoort een stevige rumcocktail te zijn met munt en limoensmaak. Onderstaande bereiding stemt overeen met de authentieke…
Deze versie is de huiscocktail van Tommy’s Mexican Restaurant uit San Francisco en is een vereenvoudiging van de tijdloze klassieker. De cocktail vliegt er al sinds de jaren 80 over de bartoog en was er hip vooraleer Amerikaanse hipsters en celebrities begonnen dwepen met tequila. De triple sec wordt achterwege gelaten in deze versie en agavesiroop komt in de plaats. De aanpassing…
Met de nodige trots durven we stellen dat deze cocktail een Antwerpse klassieker is. Uitgevonden in cocktailbar Sips onder toenmalig barbeleid van Belgisch cocktailicoon Ben Belmans. De toegankelijkheid van de Lazy Red Cheeks zorgde voor een snelle verspreiding over vele menukaarten. De populariteit van wodka cocktails staat op een laag pitje, maar hier wordt opnieuw bewezen hoe dankbaar wodka kan zijn in je…
Ondertussen maakt de Gin & Tonic al 4 jaar deel uit van onze drinkcultuur. Maar we zien nog steeds beginnersfoutjes… Eigenlijk is het ongeoorloofd om de titel Perfect G&T op te eisen, want iedereen houdt er zijn eigen lievelingscreatie op na. In plaats van het ultieme recept te geven, geven we jullie liever enkele aandachtspunten. Bereiding Onderstaande puntjes kan je beste beschouwen als…