Het recept van deze cocktail doet ons een beetje denken aan een lekker medicijn voor een verkoudheid, maar wanneer je het proeft is het al snel duidelijk dat je het veel vaker wilt drinken BEREIDING Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen…
Type: Classic
De Basil smash is een moderne klassieker. Waar sommige cocktails al meer dan 100 jaar gedronken worden, bestaat deze pas sinds 2008. Uitgevonden in Duitsland, maar op korte tijd de wereld veroverd. BEREIDING Voeg de basilicum blaadjes en de rietsuiker samen in de shaker en muddle tot de suiker in de blaadjes in gekneust. Voeg de rest van…
Algonquin is genoemd naar het hotel waar de cocktail voor het eerst gemaakt zou zijn rond 1930. De hotelbars in New York waren destijds de plek bij uitstek om heerlijke cocktails te kunnen drinken. Een echte classic cocktail die sinds de jaren 30 is gefinetuned tot een van de meest uitgesproken cocktails ter wereld. Je zou het kunnen omschrijven als…
De Alexander is een cocktail die al meer dan 100 jaar bestaat, maar nog steeds mensen met verstomming slaat. Gin, room, ei en chocolade is geen alledaagse combinatie. Origineel uitgevonden in 1910, maakt dat het recept al regelmatig is veranderd. Hier vind je het originele. Niet te verwarren met de Brandy Alexander. Gebruik zeker volle room voor deze cocktail. Deze…
De Caipirinha is de nationale trots van Brazilië. Het hoofdingrediënt Cachaça, de Braziliaanse rumvariant, is er razend populair en wordt vooral via Caipirinha’s geconsumeerd. En terecht. De Caipirinha is ook een gevestigde waarde op cocktailkaarten over heel de wereld. Zijn eenvoudige bereiding en eerlijke smaak zijn hiervoor verantwoordelijk. Zelf vinden we dit de ideale cocktail voor bij een zomerbarbecue. Let op:…
Sommige cocktails kunnen perfect het klassieke dessert vervangen. En dan hoeft het zelfs geen zware cocktail vol room te zijn. Kijk maar naar deze Espresso Martini. Toen halverwege de jaren 80 een jong, uitgeput model zich na een lange werkdag aan de bar nestelde vroeg ze om een cocktail “that first wakes me up and then f**ks me up“.…
Als je ooit iemand een Bijou Cocktail ziet bestellen, weet je dat zij of hij stijl heeft. Deze cocktail dateert van 1890 en werd omschreven door Harry Johnson’s, één van de grondleggers van de cocktailcultuur, ‘New and Improved Bartender Manual’ uit 1900. Bijou betekent juweel in het Frans, en de 3 ingrediënten vertegenwoordigen de kleuren van 3 edelstenen: diamant (de…
Naar verluid werd de eerste Negroni geserveerd in 1919 in Firenze in Caffè Casoni toen vaste klant Camillo Negroni vroeg om een versterking van zijn favoriete cocktail, een Americano. De barman serveerde de Americano – normaal op basis van bruiswater, vermout en Campari – met gin in de plek van bruiswater. Camillo’s verzoekje werd binnen de kortste keren in heel…
Deze cocktail is ontstaan in het begin van de 20ste eeuw in New York. Later zou het verschijnen in het legendarische ‘Savoy Cocktail Book’ en zijn verdere opmars maken. Maar toch is deze klassieke gin cocktail, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gin Fizz of de Dry Martini, toch vooral onder de radar actief gebleven. Tijd om hier verandering in te…
De Gin Fizz werd voor het eerst vermeld in het boek ‘Jerry Thomas’ Bartender’s Guide’ (1887) en was in het begin van de 20ste eeuw razend populair in New Orleans. Toen het recept in het Franse kookboek ‘L’Art Culinaire Français’ uit 1950 werd opgenomen als apéritief drankje, geraakte het drankje stilaan maar zeker bekend in Europa. Momenteel is het een van…