Een minder zoete versie van de Blackthorn Rose. Een fruitige twist op de klassieke Martini als het ware.    BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs) Garneer met een zeste van…

Deze cocktail lijkt erg op de daiquiri, maar wordt er gebruik gemaakt van vodka in plaats van rum. Een heerlijk frisse cocktail met een vleugje munt. BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden  Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet…

Deze cocktail is uitgevonden door King Cocktail, Dale Degroff, die wel meerdere Classics op zijn naam heeft staan. Voor het eerste gemaakt achter de bar van de Belmont Stakes was het een drankje voor de mensen die gingen gokken op paardenraces. BEREIDING   Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs (inclusief muntblaadjes). Shake de cocktail voor ongeveer 15 seconden. Houd…

Bacardi cocktail Miraeus
 

Deze cocktail is uitgevonden in 1917 in Cuba. De kenners herkennen hier meteen het recept van een klassieke Daiquiri in. Het zoete aspect wordt hier echter licht aangepast door het gebruik van grenadine. Een tweede verschil is dat deze cocktail uiteraard met witte Bacardi rum gemaakt moet worden, waar een Daiquiri iets meer vrijheid geniet.    BEREIDING   Giet alle…

 

Het recept van deze cocktail doet ons een beetje denken aan een lekker medicijn voor een verkoudheid, maar wanneer je het proeft is het al snel duidelijk dat je het veel vaker wilt drinken   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen…

 

De Basil smash is een moderne klassieker. Waar sommige cocktails al meer dan 100 jaar gedronken worden, bestaat deze pas sinds 2008. Uitgevonden in Duitsland, maar op korte tijd de wereld veroverd.   BEREIDING   Voeg de basilicum blaadjes en de rietsuiker samen in de shaker en muddle tot de suiker in de blaadjes in gekneust. Voeg de rest van…

Algonquin is genoemd naar het hotel waar de cocktail voor het eerst gemaakt zou zijn rond 1930. De hotelbars in New York waren destijds de plek bij uitstek om heerlijke cocktails te kunnen drinken. Een echte classic cocktail die sinds de jaren 30 is gefinetuned tot een van de meest uitgesproken cocktails ter wereld. Je zou het kunnen omschrijven als…

 

De Alexander is een cocktail die al meer dan 100 jaar bestaat, maar nog steeds mensen met verstomming slaat. Gin, room, ei en chocolade is geen alledaagse combinatie. Origineel uitgevonden in 1910, maakt dat het recept al regelmatig is veranderd. Hier vind je het originele. Niet te verwarren met de Brandy Alexander. Gebruik zeker volle room voor deze cocktail. Deze…

De Caipirinha is de nationale trots van Brazilië. Het hoofdingrediënt Cachaça, de Braziliaanse rumvariant, is er razend populair en wordt vooral via Caipirinha’s geconsumeerd. En terecht. De Caipirinha is ook een gevestigde waarde op cocktailkaarten over heel de wereld. Zijn eenvoudige bereiding en eerlijke smaak zijn hiervoor verantwoordelijk. Zelf vinden we dit de ideale cocktail voor bij een zomerbarbecue. Let op:…

wodka cocktail

Sommige cocktails kunnen perfect het klassieke dessert vervangen. En dan hoeft het zelfs geen zware cocktail vol room te zijn. Kijk maar naar deze Espresso Martini. Toen halverwege de jaren 80 een jong, uitgeput model zich na een lange werkdag aan de bar nestelde vroeg ze om een cocktail “that first wakes me up and then f**ks me up“. Het…

Betaalmethoden