De ultieme onbijt- of brunch cocktail, uitgevonden door Salvatore Calabrese. De cocktail is om korte tijd een klassieker geworden, hoewel Salvatore zei dat hij gewoon een White Lady wou maken met wat marmelade. Salvatore Calabrese is een Italiaanse barman, die door iedereen (inclusief zichzelf) The Maestro wordt genoemd. Oorspronkelijk wou hij kapitein worden, maar door een gevecht als jonge…
Type: Boozy Brunch
Tijdens de drooglegging was het verboden om alcohol te kopen, verkopen of te drinken. Er zijn echter weinig momenten waar er meer werd gedronken en gehandeld in alcohol. De speakeasy bars floreerden en mensen vonden nieuwe drankjes uit waarvan het niet duidelijk was dat er alcohol in zat. De Bourbon Milk Punch is vandaag de dag nog steeds populair…
een Mexiacaanse twist op de Bloody Mary, waar de vodka wordt vervangen door tequila. BEREIDING Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs In plaats van te shaken, ‘roll’ je best de shaker, wat wil zeggen dat je deze rustig rond zijn as laat draaien. Zo voorkom je dat er teveel smeltwater in je cocktail komt Houd de…
De naam heeft een akelige betekenis. Ze verwijst namelijk naar de code naam voor een pesticide die werd gebruikt tijdens de Vietnam-oorlog. Deze cocktail iets véél lekkerder en helemaal niet zo giftig. BEREIDING Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de…
De ultieme brunch cocktail! BEREIDING Giet de perziken coulis in het glas. Vul het glas met prosecco. Roer heel even. Garneer met een schijfje perzik. Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende: Gebruik confituur of plet verse perziken als je geen coulis kan vinden. Roer niet te lang zodat je de bruis van de…
Vergeef ons enthousiasme, maar deze Abbey cocktail is perfect als ontbijt of brunch, het verse sinaasappelsap gaat perfect samen met de frisse gin waardoor je meteen klaar bent voor de rest van je dag. Vermout is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. De drank ontstond in Frankrijk in de 18e eeuw en was geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn. Vermout…
Een hedendaagse cocktail die thee en gin, 2 hoekstenen van de Britse identiteit, combineert klinkt alvast interessant. En omdat sommige theekransjes al eens een portie alcohol kunnen gebruiken, kan deze cocktail dienen als het ideale compromis. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden, waardoor er geen excuses meer overblijven om deze cocktail eens uit te testen. De Earl Grey Mar-tea-ni heeft meer…