Tijdens de drooglegging was het verboden om alcohol te kopen, verkopen of te drinken. Er zijn echter weinig momenten waar er meer werd gedronken en gehandeld in alcohol. De speakeasy bars floreerden en mensen vonden nieuwe drankjes uit waarvan het niet duidelijk was dat er alcohol in zat.   De Bourbon Milk Punch is vandaag de dag nog steeds populair…

Crusta cocktails zijn cocktails bestaande uit een spirit, vers citroensap, suiker en bitters. Hetgeen wat ze onderscheid van andere cocktails is dat ze steevast in een flute glas met een suikerrand worden geserveerd.   De bekendste van de familie zal ongetwijfeld de Brandy Crusta zijn, maar deze variant moet zeker niet onderdoen. Een ander handelsmerk van de crusta is de…

Een Buck cocktail is familie van de Collins cocktail. In een Buck komen steeds enkele ingrediënten terug. Uiteraard de spirit naar keuze, net als citroensap, suikersiroop en ginger ale, hoewel ginger beer wordt ook vaak gebruikt. Hoewel men deze cocktail ook wel Bourbon Buck genoemd wordt, is Kentucky Buck genoemd naar dé staat van de bourbon cultuur. In Kentucky vind…

 
 

Een gekke maar zeer bekende combinatie van bier en whiskey. Vroeger liet men het glaasje whiskey in het glas bier vallen en kreeg je op het einde van je pint een stevige kick van de whiskey.   Vandaag de dag wordt er geopteerd om de whiskey naast het bier te serveren en zijn de combinaties vaak bewust gekozen. Bij een…

Deze cocktail, genoemd naar de gelijknamige boek en film uit het begin van de 20ste eeuw, zou erom bekend staan ‘whisky haters’ te kunnen bekeren.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden  Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet…

 
 

Een typisch Amerikaans drankje waar je niemand mee zult beledigen.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een glas met vers ijs Garneer met een schijfje citroen   Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag…

 
 

Een simpele maar frisse Highball op basis van Ierse whiskey. Ierse whiskey smaakt meestal iets frisser dan de Schotse tegenhanger.   BEREIDING   Vul het glas met ijs Giet alle ingrediënten in het glas Top de cocktail af met het gemberbier Garneer met een schijfje limoen   De Blarney Stone is een blok blauwsteen dat ingemetseld is in de borstwering…

 
 

Een perfecte cocktail om de rijke smaak van bourbon te leren kennen. De absynthe zorgt voor een extra dimensie.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet de cocktail uit in een (gekoeld)…

Een twist op de iets bekendere Rusty Nail. De toegevoegde kersenlikeur maakt de cocktail iets toegankelijker.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas. Garneer met een cocktailkers. Enkele extra tips en aandachtspunten…

Deze cocktail is uitgevonden door King Cocktail, Dale Degroff, die wel meerdere Classics op zijn naam heeft staan. Voor het eerste gemaakt achter de bar van de Belmont Stakes was het een drankje voor de mensen die gingen gokken op paardenraces. BEREIDING   Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs (inclusief muntblaadjes). Shake de cocktail voor ongeveer 15 seconden. Houd…

Betaalmethoden