Alweer een recept van Jim Meehan, genoemd naar de legendarische bokser Joe Louis, ook wel gekend als de ‘Brown Bomber of Detroit’   Waar de whiskey voor de zoete smaak zorgt, zal de Suze en Lillet Blanc de cocktail een stuk droger maken. De gentiaan van de Suze zal duidelijk naar voren komen, iets dat wij alleen maar kunnen toejuichen.…

 
 

Er zijn talloze cocktails bestaande uit drie ingrediënten. Het moet niet vaak moeilijker zijn dan nodig en deze cocktail laat perfect zien hoe je een makkelijke maar lekkere cocktail kunt bereiden.   De Brown Derby was een bekend restaurant in de jaren ‘30 van vorige eeuw. Het was vlakbij de filmstudio’s van Hollywood gelegen en trok dan ook veel hip…

Genoemd naar de bekendste buurt van NYC is deze cocktail alles wat een Amerikaanse cocktail moet zijn, met een kleine Franse touch. Een uitgebreide twist op de Manhattan (ook een buurt uit NYC) waar Picon en maraschino likeur aan wordt toegevoegd   Deze twist op de Manhattan is misschien zelfs nog beter, maar is minder bekend omdat in de VS…

Weer een creatie van Jim Meehan, die het deze keer in het verre oosten gaat zoeken. Een combinatie van saké, een ongerijpte whisky en Galliano zorgt voor een behoorlijk straffe cocktail die niet voor iedereen is weggelegd. Wel zeker het proberen waard.   Saké is een Japanse alcoholische drank, die meestal wordt gemaakt van rijst. In de volksmond wordt het ook…

 
 

Een Sling is een cocktail met spirit, citrus en bruiswater. We begrijpen maar al te goed dat alles deze generische namen en de respectievelijke definities op elkaar lijken, maar elke keer is er wel een klein verschil dat de cocktail uniek maakt.    Door de toevoeging van Southern Comfort, een likeur op basis van whiskey, krijgt deze cocktail een extra…

Tijdens de drooglegging was het verboden om alcohol te kopen, verkopen of te drinken. Er zijn echter weinig momenten waar er meer werd gedronken en gehandeld in alcohol. De speakeasy bars floreerden en mensen vonden nieuwe drankjes uit waarvan het niet duidelijk was dat er alcohol in zat.   De Bourbon Milk Punch is vandaag de dag nog steeds populair…

Crusta cocktails zijn cocktails bestaande uit een spirit, vers citroensap, suiker en bitters. Hetgeen wat ze onderscheid van andere cocktails is dat ze steevast in een flute glas met een suikerrand worden geserveerd.   De bekendste van de familie zal ongetwijfeld de Brandy Crusta zijn, maar deze variant moet zeker niet onderdoen. Een ander handelsmerk van de crusta is de…

Een Buck cocktail is familie van de Collins cocktail. In een Buck komen steeds enkele ingrediënten terug. Uiteraard de spirit naar keuze, net als citroensap, suikersiroop en ginger ale, hoewel ginger beer wordt ook vaak gebruikt. Hoewel men deze cocktail ook wel Bourbon Buck genoemd wordt, is Kentucky Buck genoemd naar dé staat van de bourbon cultuur. In Kentucky vind…

Deze cocktail is een heerlijk op zich of een ideale metgezel van een dessert.    De naam kan je een beetje op een dwaalspoor brengen. Er zit namelijk geen crème in de cocktail. In dit geval verwijst het naar het gebruik van crème de cacao. Deze soort van likeur bevat meer suiker dan de klassieke likeuren. BEREIDING   Giet alle…

 
 

Een gekke maar zeer bekende combinatie van bier en whiskey. Vroeger liet men het glaasje whiskey in het glas bier vallen en kreeg je op het einde van je pint een stevige kick van de whiskey.   Vandaag de dag wordt er geopteerd om de whiskey naast het bier te serveren en zijn de combinaties vaak bewust gekozen. Bij een…

Betaalmethoden