De Cable Car is uitgevonden door Toby Abou-Ganim, de bartender van het Sir Francis Drake hotel in San Fransico. Meerbepaald in The Starlight Room, een bar en nachtclub gevestigd in het hotel.   Vlak naast de bar liep de Nob Hill kabelbaan, waardoor de naam snel voor de cocktail snel gekozen was. In 1996 stond deze cocktail voor het eerst…

Genoemd naar de bekendste buurt van NYC is deze cocktail alles wat een Amerikaanse cocktail moet zijn, met een kleine Franse touch. Een uitgebreide twist op de Manhattan (ook een buurt uit NYC) waar Picon en maraschino likeur aan wordt toegevoegd   Deze twist op de Manhattan is misschien zelfs nog beter, maar is minder bekend omdat in de VS…

Het geheel is meer dan de som der delen… Wanneer je de ingrediënten afzonderlijk van elkaar bekijkt, lijkt dit een hele gekke combinatie te zijn. Wanneer je ze samenvoegt en ijskoud serveert zal je versteld staan hoe goed ze bij elkaar passen.   Cocktails met Breakfast in de naam doen vermoeden dat je ze tijdens je eerste maaltijd van de…

Deze cocktail is genoemd naar de bar van Helen David. Een vrouw van Libanese afkomst die het ijssalon van haar ouders had omgetoverd tot een saloon.   Gedurende haar hele leven stond ze elke dag in de bar om haar klanten te verwelkomen. Zelfs op 92 jarige leeftijd woonde ze nog boven de bar en kwam ze elke avond een…

 
,  

“To Freeze The Balls Off a Brass Monkey” is wat men vroeger zei wanneer het heel koud was. Al een geluk zijn er geen edele delen van aapjes verloren gegaan.   De legende gaat dat de metalen plateaus aan boord van schepen waarop de kanonballen werden gestapeld, Brass Monkeys werden genoemd. Door de koude konden deze plateaus beginnen krimpen en…

 
 

De Collins familie is een groep cocktails die op dezelfde manier worden bereid en die relatief makkelijk zijn. Een spirit, een zuur ingrediënt en een mixer is al voldoende om een lekker verfrissend drankje te kunnen bereiden.   Hoewel deze cocktail sommige ongetwijfeld aan een Dark ‘n Stormy doet denken zijn er twee niet te negeren verschillen. De Bomber heeft…

Een klassieke cocktail waarvan eigenlijk niemand weet waar die vandaan komt. Er zijn veel van zulke cocktails waar je niets van kan terug vinden. Ze worden wel eens The Missing Link Cocktails genoemd. Een twist op een twist van een twist. Desalniettemin een lekkere Martini-achtige cocktail met een frisse van Calvados. BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle…

Deze twist op de Mai Tai is er eentje om te onthouden. De combinatie van de zoete amandelsiroop en het droge van de Maraschino likeur zorgt voor een leuke variatie.   De blauwe kleur doet ons denken aan een of ander koraalrif in de oceaan. En dat is ook ongetwijfeld de bedoeling! BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker…

Een cocktail die je best net iets langer stirred. De combinatie van chocolade en Tabasco is gewaagd, maar verrassend lekker.   BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 30 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs) Garneer met een…

Een winterse cocktail met bier. De stout zorgt voor de chocolade toetsen, de rum zorgt voor de karamelsmaak en het ei voor een extra smeuïge textuur. Een ideale cocktail voor moest het nog eens sneeuwen.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort…

Betaalmethoden