Een cocktail die je best net iets langer stirred. De combinatie van chocolade en Tabasco is gewaagd, maar verrassend lekker. BEREIDING Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 30 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs) Garneer met een…
Liquor: Rum
Een winterse cocktail met bier. De stout zorgt voor de chocolade toetsen, de rum zorgt voor de karamelsmaak en het ei voor een extra smeuïge textuur. Een ideale cocktail voor moest het nog eens sneeuwen. BEREIDING Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort…
Een smeuïge cocktail uitgevonden in 2008 in de PDT bar in New York. Deze bar staat bekend voor hun unieke cocktails. Cocktails waar een volledig ei wordt gebruikt zijn nog niet door het grote publiek ontdekt, maar zijn zeker niet minder lekker. BEREIDING Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje. Shake de cocktail zo hard mogelijk…
Een Rum Martini, meer is het eigenlijk niet BEREIDING Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs) Garneer met een olijf Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn…
Een heerlijke Tiki cocktail die eruit springt door het gebruik van Aperol. Een geslaagde variant op de Jungle Bird cocktail BEREIDING Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een glas met vers crushed ijs. Garneer met een…
Een twist op de Sidecar en zou zijn uitgevonden tijdens de drooglegging, een lange periode in de VS waar het gebruik van alcohol verboden was. BEREIDING Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas Garneer…
Moest er geen rum in deze cocktail zitten, zou het een behoorlijk gezond sapje zijn. Nu is het nog lekker ook. Drie soorten rum zorgen voor een zeer uitgebreid smakenpallet. BEREIDING Giet alle ingrediënten in het glas Vul het glas met crushed ice Meng alles door stevig te draaien met de barlepel Vul eventueel aan met meer crushed…
Deze twist op de klassieke Daiquiri maakt het een cocktail voor alle seizoenen. De chocoladesmaak brengt een leuk contrast met het frisse van de rum en limoen. Ideale digestief dus. BEREIDING Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit…
Deze cocktail heeft sowieso iets te maken met het restaurant Don The Beachcomber. Een bekend restaurant met veel tropische vibes en de bakermat van de Tiki cocktails. Niemand is echter zeker of deze cocktail nu door of voor Don is uitgevonden. Trader’s Vic, nog zo’n legendarisch restaurant zou tevens de grondlegger geweest kunnen zijn. Desalniettemin het proberen waard. BEREIDING…
Deze cocktail is uitgevonden in 1917 in Cuba. De kenners herkennen hier meteen het recept van een klassieke Daiquiri in. Het zoete aspect wordt hier echter licht aangepast door het gebruik van grenadine. Een tweede verschil is dat deze cocktail uiteraard met witte Bacardi rum gemaakt moet worden, waar een Daiquiri iets meer vrijheid geniet. BEREIDING Giet alle…