De Basil smash is een moderne klassieker. Waar sommige cocktails al meer dan 100 jaar gedronken worden, bestaat deze pas sinds 2008. Uitgevonden in Duitsland, maar op korte tijd de wereld veroverd.   BEREIDING   Voeg de basilicum blaadjes en de rietsuiker samen in de shaker en muddle tot de suiker in de blaadjes in gekneust. Voeg de rest van…

Antibes Miraeus

Antibes is een bittere aperitief cocktail met weinig ingrediënten die toch zeer complex van smaak is. Als je van deze cocktail houdt, ga je ook genieten van een Negroni of Aperol Spritz. Een bitter aperitiefdrankje is ideaal om je honger op te wekken. Als je hier een olijfje en wat gedroogde ham bij serveert waan je je in Italië.  …

 
 

Het afgelopen jaar hebben we veel te vaak binnen moeten zitten, en vaak zonder vrienden en familie. Mensen zijn er al een geluk niet minder creatief op geworden. Een makkelijke cocktail met maar 3 ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk thuis hebt liggen, zodat je zelfs niet naar de winkel moet. Maak er gerust een paar, tot we jullie weer mogen ontvangen…

Deze cocktail is uitgevonden in PDT (Please Don’t Tell, New York) en is genoemd naar de man die het idee had om een tunnel te graven tussen het VK en Frankrijk. Het heeft uiteindelijk nog bijna 200 jaar geduurd voor zijn droom werkelijkheid werd. De cocktail daarentegen duurt maar enkele minuten om klaar te maken en is verrassend verfrissend. De…

 

De Alexander is een cocktail die al meer dan 100 jaar bestaat, maar nog steeds mensen met verstomming slaat. Gin, room, ei en chocolade is geen alledaagse combinatie. Origineel uitgevonden in 1910, maakt dat het recept al regelmatig is veranderd. Hier vind je het originele. Niet te verwarren met de Brandy Alexander. Gebruik zeker volle room voor deze cocktail. Deze…

Vergeef ons enthousiasme, maar deze Abbey cocktail is perfect als ontbijt of brunch, het verse sinaasappelsap gaat perfect samen met de frisse gin waardoor je meteen klaar bent voor de rest van je dag. Vermout  is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. De drank ontstond in Frankrijk in de 18e eeuw en was geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn. Vermout…

 
 

Deze cocktail is uitgevonden ter ere van de Twentieth Century Limited, een legendarische trein die in de 20ste eeuw tussen NYC en Chicago reed. De cocktail is voor het eerst gemaakt door William J. Tarling die hoofdbartender was in Café Royal te Londen. Hij was tevens ook de voorzitter van de befaamde Bartenders Gilde. Kina Lillet is gecreëerd aan het…

Berry Interesting gin cocktail

De Berry Interesting toont aan hoe gemakkelijk je zelf een cocktail kan bedenken. Een smaakmaker, iets sterk, iets zoet en iets zuur. Meer was er niet nodig in deze cocktail. Bovendien heb je weinig materiaal nodig om hem thuis te maken. Deze cocktail is het resultaat van een zoektocht naar een cocktail die iedereen lust. De combinatie van de huisgemakte…

Gin & Tonic recept
 
 

Ondertussen maakt de Gin & Tonic al 4 jaar deel uit van onze drinkcultuur. Maar we zien nog steeds beginnersfoutjes… Eigenlijk is het ongeoorloofd om de titel Perfect G&T op te eisen, want iedereen houdt er zijn eigen lievelingscreatie op na. In plaats van het ultieme recept te geven, geven we jullie liever enkele aandachtspunten.   Bereiding   Onderstaande puntjes kan je beste beschouwen als…

Sugarplum Cocktail
 
 

Wijlen grootmeester Sasha Petraske is mede verantwoordelijk voor de cocktail revival. Zijn Londense bar Milk & Honey is legendarisch en wereldwijd gerenomeerd. Toch staan wij versteld van de eenvoud van Petraske’s creaties, kijk maar naar deze Sugarplum. Onze cocktailrecepten zijn een mix van klassiekers, eigen creaties en populaire cocktails van bars van over heel de wereld. Deze cocktail toont aan dat ook…

Betaalmethoden