Deze cocktail is uitgevonden in PDT (Please Don’t Tell, New York) en is genoemd naar de man die het idee had om een tunnel te graven tussen het VK en Frankrijk. Het heeft uiteindelijk nog bijna 200 jaar geduurd voor zijn droom werkelijkheid werd. De cocktail daarentegen duurt maar enkele minuten om klaar te maken en is verrassend verfrissend. De…

 

De Alexander is een cocktail die al meer dan 100 jaar bestaat, maar nog steeds mensen met verstomming slaat. Gin, room, ei en chocolade is geen alledaagse combinatie. Origineel uitgevonden in 1910, maakt dat het recept al regelmatig is veranderd. Hier vind je het originele. Niet te verwarren met de Brandy Alexander. Gebruik zeker volle room voor deze cocktail. Deze…

Vergeef ons enthousiasme, maar deze Abbey cocktail is perfect als ontbijt of brunch, het verse sinaasappelsap gaat perfect samen met de frisse gin waardoor je meteen klaar bent voor de rest van je dag. Vermout  is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. De drank ontstond in Frankrijk in de 18e eeuw en was geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn. Vermout…

 
 

Deze cocktail is uitgevonden ter ere van de Twentieth Century Limited, een legendarische trein die in de 20ste eeuw tussen NYC en Chicago reed. De cocktail is voor het eerst gemaakt door William J. Tarling die hoofdbartender was in Café Royal te Londen. Hij was tevens ook de voorzitter van de befaamde Bartenders Gilde. Kina Lillet is gecreëerd aan het…

Berry Interesting gin cocktail

De Berry Interesting toont aan hoe gemakkelijk je zelf een cocktail kan bedenken. Een smaakmaker, iets sterk, iets zoet en iets zuur. Meer was er niet nodig in deze cocktail. Bovendien heb je weinig materiaal nodig om hem thuis te maken. Deze cocktail is het resultaat van een zoektocht naar een cocktail die iedereen lust. De combinatie van de huisgemakte…

Gin & Tonic recept
 
 

Ondertussen maakt de Gin & Tonic al 4 jaar deel uit van onze drinkcultuur. Maar we zien nog steeds beginnersfoutjes… Eigenlijk is het ongeoorloofd om de titel Perfect G&T op te eisen, want iedereen houdt er zijn eigen lievelingscreatie op na. In plaats van het ultieme recept te geven, geven we jullie liever enkele aandachtspunten.   Bereiding   Onderstaande puntjes kan je beste beschouwen als…

Sugarplum Cocktail
 
 

Wijlen grootmeester Sasha Petraske is mede verantwoordelijk voor de cocktail revival. Zijn Londense bar Milk & Honey is legendarisch en wereldwijd gerenomeerd. Toch staan wij versteld van de eenvoud van Petraske’s creaties, kijk maar naar deze Sugarplum. Onze cocktailrecepten zijn een mix van klassiekers, eigen creaties en populaire cocktails van bars van over heel de wereld. Deze cocktail toont aan dat ook…

Een hedendaagse cocktail die thee en gin, 2 hoekstenen van de Britse identiteit, combineert klinkt alvast interessant. En omdat sommige theekransjes al eens een portie alcohol kunnen gebruiken, kan deze cocktail dienen als het ideale compromis. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden, waardoor er geen excuses meer overblijven om deze cocktail eens uit te testen. De Earl Grey Mar-tea-ni heeft meer…

 

Als je ooit iemand een Bijou Cocktail ziet bestellen, weet je dat zij of hij stijl heeft. Deze cocktail dateert van 1890 en werd omschreven door Harry Johnson’s, één van de grondleggers van de cocktailcultuur, ‘New and Improved Bartender Manual’ uit 1900. Bijou betekent juweel in het Frans, en de 3 ingrediënten vertegenwoordigen de kleuren van 3 edelstenen: diamant (de…

 
 

De White Lady werd voor het eerst geserveerd in Harry’s New York Bar in Parijs in 1929. Het was bartender Harry MacElhone, een Brit die de New York Bar opende in Parijs, himself die de harmonie zag in 3 gangbare ingrediënten en … een eiwit. Het drankje zou één van de redenen worden waarom groepen afzakten naar zijn barretje (dat…

Betaalmethoden