Berry Interesting gin cocktail
Basis:

De Berry Interesting toont aan hoe gemakkelijk je zelf een cocktail kan bedenken. Een smaakmaker, iets sterk, iets zoet en iets zuur. Meer was er niet nodig in deze cocktail. Bovendien heb je weinig materiaal nodig om hem thuis te maken. Deze cocktail is het resultaat van een zoektocht naar een cocktail die iedereen lust. De combinatie van gin met…

Gin & Tonic recept
Basis:

Ondertussen maakt de Gin & Tonic al 4 jaar deel uit van onze drinkcultuur. Maar we zien nog steeds beginnersfoutjes… Eigenlijk is het ongeoorloofd om de titel Perfect G&T op te eisen, want iedereen houdt er zijn eigen lievelingscreatie op na. In plaats van het ultieme recept te geven, geven we jullie liever enkele aandachtspunten.   Bereiding   Onderstaande puntjes kan je beste beschouwen als…

Sugarplum Cocktail
Basis:

Wijlen grootmeester Sasha Petraske is mede verantwoordelijk voor de cocktail revival. Zijn Londense bar Milk & Honey is legendarisch en wereldwijd gerenomeerd. Toch staan wij versteld van de eenvoud van Petraske’s creaties, kijk maar naar deze Sugarplum. Onze cocktailrecepten zijn een mix van klassiekers, eigen creaties en populaire cocktails van bars van over heel de wereld. Deze cocktail toont aan dat ook…

Basis:

Een hedendaagse cocktail die thee en gin, 2 hoekstenen van de Britse identiteit, combineert klinkt alvast interessant. En omdat sommige theekransjes al eens een portie alcohol kunnen gebruiken, kan deze cocktail dienen als het ideale compromis. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden, waardoor er geen excuses meer overblijven om deze cocktail eens uit te testen. De Earl Grey Mar-tea-ni heeft meer…

Basis:

Als je ooit iemand een Bijou Cocktail ziet bestellen, weet je dat zij of hij stijl heeft. Deze cocktail dateert van 1890 en werd omschreven door Harry Johnson’s, één van de grondleggers van de cocktailcultuur, ‘New and Improved Bartender Manual’ uit 1900. Bijou betekent juweel in het Frans, en de 3 ingrediënten vertegenwoordigen de kleuren van 3 edelstenen: diamant (de…

Basis:

De White Lady werd voor het eerst geserveerd in Harry’s New York Bar in Parijs in 1929. Het was bartender Harry MacElhone, een Brit die de New York Bar opende in Parijs, himself die de harmonie zag in 3 gangbare ingrediënten en … een eiwit. Het drankje zou één van de redenen worden waarom groepen afzakten naar zijn barretje (dat…

Negroni Cocktail
Basis:

Naar verluid werd de eerste Negroni geserveerd in 1919 in Firenze in Caffè Casoni toen vaste klant Camillo Negroni vroeg om een versterking van zijn favoriete cocktail, een Americano. De barman serveerde de Americano – normaal op basis van bruiswater, vermout en Campari – met gin in de plek van bruiswater. Camillo’s verzoekje werd binnen de kortste keren in heel…

Aviation Cocktail
Basis:

Deze cocktail is ontstaan in het begin van de 20ste eeuw in New York. Later zou het verschijnen in het legendarische ‘Savoy Cocktail Book’ en zijn verdere opmars maken. Maar toch is deze klassieke gin cocktail, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gin Fizz of de Dry Martini, toch vooral onder de radar actief gebleven. Tijd om hier verandering in te…

Gin Fizz
Basis:

De Gin Fizz werd voor het eerst vermeld in het boek ‘Jerry Thomas’ Bartender’s Guide’ (1887) en was in het begin van de 20ste eeuw razend populair in New Orleans. Toen het recept in het Franse kookboek ‘L’Art Culinaire Français’ uit 1950 werd opgenomen als apéritief drankje, geraakte het drankje stilaan maar zeker bekend in Europa. Momenteel is het een van…

Betaalmethoden