De ultieme onbijt- of brunch cocktail, uitgevonden door Salvatore Calabrese. De cocktail is om korte tijd een klassieker geworden, hoewel Salvatore zei dat hij gewoon een White Lady wou maken met wat marmelade.   Salvatore Calabrese is een Italiaanse barman, die door iedereen (inclusief zichzelf) The Maestro wordt genoemd. Oorspronkelijk wou hij kapitein worden, maar door een gevecht als jonge…

 

Deze cocktail is uitgevonden door wijlen Dick Bradsell. De man heeft wel meerdere absolute top cocktails op zijn naam staan. Ook de Espresso Martini is een wereldbekende cocktail.   De man is door vele magazines genoemd geweest als de verantwoordelijke voor de heropleving van de Britse cocktail scene. In 2016 stierf de man aan een hersentumor. Blijkbaar kon hij geen…

Deze cocktail is uitgevonden in de jaren 40 speciaal voor Crème Yvette. Een legendarisch likeurmerk uit de VS. Het recept stond op elke fles geprint en was die tijd ontzettend populair.   Het doet ons een beetje denken aan de Aviation. Alleen is deze cocktail iets zoeter en smeuïger. Toen in 1969 het bedrijf failliet ging, werd de cocktail ook…

Een gekke combinatie op het eerste zicht, maar de salie past ontzettend goed bij het bloed appelsiensap. Het eiwit zorgt voor een harmonieuze smaak.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort Vul de shaker opnieuw, deze keer volledig met ijs Shake gedurende…

 

Een minder zoete versie van de Blackthorn Rose. Een fruitige twist op de klassieke Martini als het ware.    BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs) Garneer met een zeste van…

Een rechttoe rechtaan cocktail waar de gin duidelijk overheerst, die siroop van rozen brengt een aangename zoetheid in de cocktail naar boven. Deze cocktail is uitgevonden in de PDT bar en smaakt het best met een klassieke gin.   BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes…

Een stevige cocktail ideaal voor na het eten. De zoete smaak van de Grand Marnier gaat harmonieus samen met de frisse smaak van de gin. De cocktail kan ook met ijs worden geserveerd indien gewenst.     BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met…

Deze cocktail is behoorlijk straf, maar ontzettend verfrissend. Een ideale cocktail om een BBQ op gang te trappen.    BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas. Garneer met Enkele extra tips en aandachtspunten…

 

Het recept van deze cocktail doet ons een beetje denken aan een lekker medicijn voor een verkoudheid, maar wanneer je het proeft is het al snel duidelijk dat je het veel vaker wilt drinken   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen…

De naam alleen al nodigt uit om de cocktail te proberen. De cocktail zou zijn uitgevonden in de Pendennis Club in Louisville en werd voor het eerst vermeld in 1914.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten buiten de grenadine in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met…

Betaalmethoden