De ultieme onbijt- of brunch cocktail, uitgevonden door Salvatore Calabrese. De cocktail is om korte tijd een klassieker geworden, hoewel Salvatore zei dat hij gewoon een White Lady wou maken met wat marmelade.   Salvatore Calabrese is een Italiaanse barman, die door iedereen (inclusief zichzelf) The Maestro wordt genoemd. Oorspronkelijk wou hij kapitein worden, maar door een gevecht als jonge…

 

Deze cocktail is uitgevonden door wijlen Dick Bradsell. De man heeft wel meerdere absolute top cocktails op zijn naam staan. Ook de Espresso Martini is een wereldbekende cocktail.   De man is door vele magazines genoemd geweest als de verantwoordelijke voor de heropleving van de Britse cocktail scene. In 2016 stierf de man aan een hersentumor. Blijkbaar kon hij geen…

Een gekke combinatie op het eerste zicht, maar de salie past ontzettend goed bij het bloed appelsiensap. Het eiwit zorgt voor een harmonieuze smaak.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort Vul de shaker opnieuw, deze keer volledig met ijs Shake gedurende…

 

Een minder zoete versie van de Blackthorn Rose. Een fruitige twist op de klassieke Martini als het ware.    BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs) Garneer met een zeste van…

Een rechttoe rechtaan cocktail waar de gin duidelijk overheerst, die siroop van rozen brengt een aangename zoetheid in de cocktail naar boven. Deze cocktail is uitgevonden in de PDT bar en smaakt het best met een klassieke gin.   BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes…

Een stevige cocktail ideaal voor na het eten. De zoete smaak van de Grand Marnier gaat harmonieus samen met de frisse smaak van de gin. De cocktail kan ook met ijs worden geserveerd indien gewenst.     BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met…

 

Het recept van deze cocktail doet ons een beetje denken aan een lekker medicijn voor een verkoudheid, maar wanneer je het proeft is het al snel duidelijk dat je het veel vaker wilt drinken   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen…

 

De Basil smash is een moderne klassieker. Waar sommige cocktails al meer dan 100 jaar gedronken worden, bestaat deze pas sinds 2008. Uitgevonden in Duitsland, maar op korte tijd de wereld veroverd.   BEREIDING   Voeg de basilicum blaadjes en de rietsuiker samen in de shaker en muddle tot de suiker in de blaadjes in gekneust. Voeg de rest van…

Antibes Miraeus

Antibes is een bittere aperitief cocktail met weinig ingrediënten die toch zeer complex van smaak is. Als je van deze cocktail houdt, ga je ook genieten van een Negroni of Aperol Spritz. Een bitter aperitiefdrankje is ideaal om je honger op te wekken. Als je hier een olijfje en wat gedroogde ham bij serveert waan je je in Italië.  …

 
 

Het afgelopen jaar hebben we veel te vaak binnen moeten zitten, en vaak zonder vrienden en familie. Mensen zijn er al een geluk niet minder creatief op geworden. Een makkelijke cocktail met maar 3 ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk thuis hebt liggen, zodat je zelfs niet naar de winkel moet. Maak er gerust een paar, tot we jullie weer mogen ontvangen…

Betaalmethoden