White Lady

De White Lady werd voor het eerst geserveerd in Harry’s New York Bar in Parijs in 1929. Het was bartender Harry MacElhone, een Brit die de New York Bar opende in Parijs, himself die de harmonie zag in 3 gangbare ingrediënten en … een eiwit.

Het drankje zou één van de redenen worden waarom groepen afzakten naar zijn barretje (dat nog altijd bestaat). Onder hen zaten tal van rijke Britse diplomaten die zich na Wereld Oorlog 1 vooral focusten op het wegdrinken van hun herinneringen en het lastig vallen van bevallige Parisiennes. Dankzij deze heren is de cocktail overgewaaid naar Groot Brittannië om later een tijdloze klassieker te worden.

We hebben te maken met een cocktail met weinig ingrediënten. Het eiwit zal geen smaak toevoegen maar vooral de textuur ten goede komen. Ook oogt een perfect geshakete schuimkraag zeer classy en luxueus. De zoetzuur balans en boozy kick van gin zorgen voor een zeer gemakkelijke en toegankelijke cocktail.

 

Bereiding

 

Voeg alle ingrediënten in de shaker en shake ze droog (oftewel een dry shake, i.e. zonder ijs) om het eiwit los te kloppen. Doe dit zorgvuldig want we willen geen onopgelost eiwit terugvinden in onze cocktail. Vul vervolgens je shaker volledig met ijs en schud krachtig gedurende 20 seconden. Giet de inhoud door een fijnzeef in een (liefst gekoeld) martiniglas. De White Lady wordt traditioneel niet gegarneerd.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Probeer het citroensap à la minute te persen. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Je glazen kan je in de vriezer of met crushed ijs voorkoelen voor je cocktail langer koud te houden.
  • Wij kiezen hier voor een klassieke Tanqueray gin, maar je kan nog extra sinaasappel kick meegeven als je kiest voor William Chase Seville Orange.

Cheers!

 

Meer weten?

Meer weten?

Ben je nog niet helemaal overtuigd, of wil je gewoon even in contact komen met de mensen achter dit project? Laat het dan zeker niet na om ons te contacteren, we staan je met veel plezier te woord!

Neem contact met ons op NEED A DRINK?

Betaalmethoden