Tommy’s Margarita

margarita

Deze versie is de huiscocktail van Tommy’s Mexican Restaurant uit San Francisco en is een vereenvoudiging van de tijdloze klassieker. De cocktail vliegt er al sinds de jaren 80 over de bartoog en was er hip vooraleer Amerikaanse hipsters en celebrities begonnen dwepen met tequila.

De triple sec wordt achterwege gelaten in deze versie en agavesiroop komt in de plaats. De aanpassing is niet vergezocht, want de siroop is afkomstig van de agave vetplant, de vrucht waar ook tequila van wordt gemaakt. De fruitige zoetigheid van de agavesiroop laat de tequila meer ongemoeid dan de triple sec met zijn sterke sinaasappelsmaak. Dus als je je tequila voorop wil stellen in je Margarita, is een Tommy’s Margarita een ideale keuze.

De gekende zoutrand aan het glas is optioneel. Als je de Margarita niet voor jezelf maakt, vraag je best op voorhand je gast naar zijn voorkeur. De rand voor de helft rimmen kan natuurlijk ook altijd.

 

Bereiding

 

Giet alle ingrediënten in een shaker en vul de shaker met ijsblokken. Shake krachtig gedurende 15 seconden en giet de inhoud via een fijne zeef in een glas met vers ijsGarneer met een vers stukje limoen.

Als je voor de zoutrand kiest maak je de glasrand nat met een stukje limoen en dip je de rand in een bordje met zout. Houd het glas schuin om een dikke rand op te dippen.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik vers limoensap. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Kies voor een kwaliteitsvolle 100% agave tequila. Deze keuze zal het niveau van je cocktail bepalen.
  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Agavesiroop vind je terug in de meeste supermarkten.
  • Ook het iconische Margarita glas kan gebruikt worden voor deze cocktail. De cocktail wordt dan straight up (zonder ijs in het glas) geserveerd.

Salud!

Betaalmethoden