Sugarplum

Sugarplum Cocktail

Wijlen grootmeester Sasha Petraske is mede verantwoordelijk voor de cocktail revival. Zijn Londense bar Milk & Honey is legendarisch en wereldwijd gerenomeerd. Toch staan wij versteld van de eenvoud van Petraske’s creaties, kijk maar naar deze Sugarplum.

Onze cocktailrecepten zijn een mix van klassiekers, eigen creaties en populaire cocktails van bars van over heel de wereld. Deze cocktail toont aan dat ook hedendaagse cocktail kunnen uitblinken in eenvoud. We zijn er bijna zeker van dat je alle ingrediënten in huis hebt staan om deze cocktail van Milk & Honey na te maken.

 

Bereiding

 

Voor de bereiding voeg je alle ingrediënten in de shaker. Vul je shaker volledig met ijs en schud krachtig gedurende 20 seconden. Giet de inhoud door een fijnzeef in een (liefst gekoeld) martiniglas. Er gaat geen ijs bij in het glas. De cocktail werd in Milk & Honey van geen garnering voorzien.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Probeer het roze pompelmoessap à la minute te persen. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Je glazen kan je in de vriezer of met crushed ijs voorkoelen om je cocktail langer koud te houden.
  • Wij kiezen hier bewust voor Sacred Pink Grapefruit, omdat de smaak naadloos aansluit bij het verse pompelmoessap. Ook de ouderwetse Plymouth Gin zou hier een uitstekende vervanger zijn.
  • Kies voor een kwaliteitsvolle grenadine. De siropen van Monin zijn altijd een veilige keuze.

Cheers!

 

Betaalmethoden