Snickers Old Fashioned

Snickers Old Fashioned Cocktail

Deze cocktail is een twist op een eeuwenoud recept. Voor deze cocktail haalden we de inspiratie bij Lily & Bloom in Hong Kong, waar de Snickers Old Fashioned zowat de populairste cocktail van de kaart is.

We gebruiken niet graag het woord mannencocktail, omdat we elke week vrouwen (en ook mannen) tegenkomen die deze onderverdeling ontkrachten. Maar we durven wel te stellen dat een Old Fashioned niet voor iedereen is weggelegd. Deze cocktail is sterk en stelt de whisky centraal. Je bent dus gewaarschuwd!

 

Bereiding

 

Voeg alle ingrediënten toe in het glas en vul het glas met ijs. Roer (oftewel stir) in je glas totdat je de gewenste verwatering en temperatuur hebt bereikt. Een Snickers Old Fashioned zou zonder verwatering zeer straf smaken, dus zorg ervoor dat er voldoende ijswater bijkomt door te roeren. Garneer met een sinaasappelzeste om wat fraîcheur toe te voegen aan je cocktail.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Is de cocktail te straf? Roer nog even verder voor extra verwatering.
  • Wij kiezen hier voor de Bulleit Bourbon met zijn hoog maïs en rogge gehalte. Ook andere Amerikaanse Bourbon-whiskey’s kunnen hier in verwerkt worden maar vermijd de goedkopere merken.
  • Probeer een fijne schil van sinaasappel te snijden en probeer zo de bittere, witte binnenkant van de schil te vermijden.
  • Hazelnootsiroop kan je zelf maken of aankopen. De siropen van Monin zijn steeds een veilige keuze.

Cheers!

whisky tasting

Wil je meer leren over whisky?

Informeer achter een whisky tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

Meer weten

Betaalmethoden