Perfect G&T

Gin & Tonic recept

Ondertussen maakt de Gin & Tonic al 4 jaar deel uit van onze drinkcultuur. Maar we zien nog steeds beginnersfoutjes…

Eigenlijk is het ongeoorloofd om de titel Perfect G&T op te eisen, want iedereen houdt er zijn eigen lievelingscreatie op na. In plaats van het ultieme recept te geven, geven we jullie liever enkele aandachtspunten.

 

Bereiding

 

Onderstaande puntjes kan je beste beschouwen als handige tips of als houvast. De beste tip die ik jullie kan geven: experimenteer zelf!

  1. Kies voor een groot glas. De grote bolle glazen op een voet zijn tegenwoordig in en ogen zeer mooi. Maar voel je niet verplicht om hiervoor te kiezen. Elk mooi glas dat voldoende volume heeft komt in aanmerking.
  2. Vul je glas volledig met ijs.
  3. Kies een tonic die je graag lust. Je mag er niet van uitgaan dat bepaalde combinaties voorgeschreven zijn.
  4. Kies voor een 1 op 2 of 1 op 3 verhouding (bijvoorbeeld 50ml gin en 100ml tonic).
  5. Ga een keer voorzichtig met je barlepel door je Gin & Tonic. Zorg er zeker voor dat je de bruis er niet uit roert.
  6. Zoek naar een  garnering bij je gin of tonic past. En zoek het vooral niet te ver want er is niets verkeerd aan een stukje limoen en een gedroogde jeneverbesje.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Bewaar zowel de gin als de tonic op een koele plaats. De gin kan je zelfs in de vriezer bewaren. Hoe kouder je Gin & Tonic wordt geserveerd, hoe beter.
  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt en probeer de mooiste ijsblokken eruit te kiezen.

Cheers!

Betaalmethoden