Paloma

tequila cocktail

Terwijl de Paloma bij ons nog geen populaire cocktail blijkt te zijn, is het tevens wel een Mexicaanse klassieker. Een overheerlijke en zeer simpele cocktail die de zoete, bittere, zure en zoute smaken mooi samenbrengt.

 

Er heerst echter nog wel onduidelijkheid waaraan de Paloma zijn naam heeft te danken. Zo zijn er meerdere theorieën, zo zou hij de naam te danken hebben aan de duif wat in het Spaans “Paloma” betekent. Andere suggereren dat Paloma verwijst naar de vrouwelijke nether-regio, maar daar zullen we ons niet verder in verdiepen.

 

De Paloma wordt oorspronkelijk gemaakt op basis van Tequila, grapefruit soda, limoensap en zout. Ook kan hij gemaakt worden door gebruik te maken van vers pompelmoessap en soda. Met de grapefruit soda van Three Cents krijg je een zeer verfrissende en karaktervolle cocktail.

 

Bereiding

 

Voeg de Tequila en het limoensap toe in het glas en vul het glas met ijs. Roer (oftwel stir) in je glas totdat je de gewenste verwatering en temperatuur hebt bereikt. Werk af met 120ml grapefruit soda. Garneer met een schijfje pompelmoes.

 

NON-ALCOHOLISCH

 

Voor de non-alcoholische versie voeg je 25ml limoensap en 15ml suikersiroop toe aan het glas. Vul het glas met ijs en roer totdat je de gewenste verwatering en temperatuur hebt bereikt. Werk af met 120ml grapefruit soda. Garneer met een schijfje pompelmoes.

 

Serveertip: Indien je wenst om een leuke rim rond de rand van het glas te maken, start je hier ook best mee. Een leuke combinatie is 4 delen rietsuiker, 2 delen paprika poeder en 1 deel cayenne peper. Start met de rand van je glas nat te maken met limoensap. Hiervoor is het aangeraden je glas ondersteboven te houden zodat je glas mooi proper blijft. Zet het glas in een ondiep schaaltje met de kruidenmix, en klaar is kees!

 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Probeer het limoensap à la minute te persen. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Je glazen kan je in de vriezer of met crushed ijs voorkoelen voor je cocktail langer koud te houden.
  • Indien je niet alles in huis hebt voor de kruidenmix, kan je hier ook voor zout opteren.
  • Wij kozen hier voor Ocho Tequila. Met zijn zachte en complexe smaak brengt hij deze cocktail naar een hoger niveau.
  • De grapefruit soda van Three Cents is een kwaliteitsvolle mixer die zijn smaak haalt van de schil en de aroma van een roze pompelmoes.

 

Cheers!

 

 

jimador

Ben je geïnteresseerd in onze tequila?

Kom meer te weten over tequila. Vraag achter een vrijblijvende offerte op maat. We zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Tasting Masterclass

Betaalmethoden