Negroni

Negroni

Naar verluid werd de eerste Negroni geserveerd in 1919 in Firenze in Caffè Casoni toen vaste klant Camillo Negroni vroeg om een versterking van zijn favoriete cocktail, een Americano. De barman serveerde de Americano – normaal op basis van bruiswater, vermout en Campari – met gin in de plek van bruiswater. Camillo’s verzoekje werd binnen de kortste keren in heel Firenze besteld.

De Negroni is een typisch Italiaans aperitiefdrankje dat aan een sterke opmars bezig is. Meer algemeen kunnen we stellen dat de Italiaanse gewoonte van bitter aperitieven aan populariteit wint bij ons en in andere landen. Het is dan ook ideaal om je hongergevoel aan te spreken.

De klassieke serveerwijze is met gin, vermout en Campari (telkens 30ml). Savoia combineert de bittere en vermout component van de Negroni waardoor je enkel nog je favoriete gin moet toevoegen.

 

Bereiding

 

Voeg alle ingrediënten toe in het glas en vul het glas met ijs. Roer (oftwel stir) in je glas totdat je de gewenste verwatering en temperatuur hebt bereikt. Een Negroni zou zonder verwatering zeer straf smaken, dus zorg ervoor dat er voldoende ijswater bijkomt door te roeren. Garneer met een sinaasappelzeste.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Als de bittere smaak van Campari je niet goed ligt, kan je bijvoorbeeld opteren om slechts 20ml of 15ml Campari te gebruiken.
  • Wij kiezen hier voor de krachtige Junipero gin om zijn mannetje te kunnen staan in deze smaakbom.
  • Probeer een fijne zeste van sinaasappel te snijden en probeer zo de bittere, witte binnenkant van de schil te vermijden.

Cheers!

Hou je van Gin?

Informeer achter een gin tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

IK BEN GINTERESSEERD

Betaalmethoden