Mojito

mojito

De mojito. Was dat geen hype uit 2005? Klopt, maar een perfect bereide mojito is vandaag nog steeds een heerlijk, verfrissende cocktail. Deze ogenschijnlijk eenvoudige cocktail wordt toch dikwijls slecht bereid. Vaak proeven we een (lekkere) limonade met munt en limoensmaak. Maar een mojito hoort een stevige rumcocktail te zijn met munt en limoensmaak.

Onderstaande bereiding stemt overeen met de authentieke Cubaanse bereiding. En wie anders dan de Cubanen weten hoe je een mojito bereid?

 

Bereiding

 

Plet een 10-tal muntblaadjes tezamen met 1 lepel rietsuiker. Vermijd hierbij de steel van de munttakken want deze zorgen voor een bittere, wrange smaak. We proberen de munt niet te verbrijzelen of te verscheuren. De muntsmaak in de mojito komt voort uit de rietsuiker die de smaakvolle extracten uit de munt heeft getrokken (en niet door de stukjes munt die in je rietje belanden). Een 10-tal keer de munt en de rietsuiker aanstampen moet volstaan.

Vul vervolgens je glas met ijs en voeg de rum, het limoensap en de suikersiroop toe. Hoewel hij dikwijls over crushed ice wordt geserveerd, werken traditionele ijsblokken even goed. Roer alles goed om en zorg ervoor dat de munt zich doorheen de cocktail verspreidt. Garneer de cocktail royaal met verse munt.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik vers limoensap. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Kies voor een kwaliteitsvolle rum. Wij kozen voor de Plantation Panama maar ook andere donkere rums werken hier perfect.
  • Met Aluna kokosrum werp je een nieuwe blik op de Mojito. Zeker het proberen waard.
  • Wil je de mojito extra kracht meegeven, werk dan af met enkele druppels Angostura bitter.

Cheers!

Betaalmethoden