Mai Tai

Mai Tai Rum Cocktail

Tiki-legendes Don The Beachcomber en Trader Vic meenden beiden de Mai Tai te hebben uitgevonden in de jaren 40. Hun ruzie werd nooit beslecht en we zullen het nooit weten. Wel kende de cocktail doorheen de jaren talrijke varianten en wordt hij bijna overal anders bereid. Ziehier de eenvoudigste versie van de Mai Tai.

De Mai Tai is een typische vakantiecocktail, je vindt hem terug in steden en badplaatsen over de heel de wereld en zijn tropische smaak accentueert je vakantiegevoel. De kans is dan ook groot de kwaliteit schommelend is geweest. Deze bereiding is misschien niet het meest sexy Mai Tai recept, maar het omvat wel de essentiële ingrediënten en de juiste verhoudingen.

Mai Tai variaties maken gebruik van extra fruitsappen zoals sinaasappel, ananas of pompelmoes. Ook wordt er soms geopteerd voor een mix van gerijpte rum met spiced rum

 

Bereiding

 

Giet alle ingrediënten in je shaker en vul deze nadien volledig met ijs. Shake gedurende 20 seconden krachtig en giet de volledige inhoud (inclusief het kapot geshakete ijs) in een groot glas. Garneer royaal met verse munt en (gedroogd) fruit.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik vers limoensap. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Kies voor een kwaliteitsvolle rum. Deze keuze zal het niveau van je cocktail bepalen.
  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Wij kozen hier voor de exotische Aluna. de smaakvolle Plantation Panama maar ook andere gerijpte rums zoals El Dorado 12 komen in aanmerking.
  • Amandelsiroop vind je gemakkelijk terug in de winkel. Monin is een uitstekend merk om te kiezen.

Cheers!

 

 

Rum tasting

Wil je meer leren over rum?

De geschiedenis van rum is fascinerend. Ontdek de wereld van rum aan de hand van iconische flessen. Informeer achter een rum tasting bij Miraeus en ontvang een vrijblijvende offerte op maat!

Meer weten over rum? 

 

 

 

Betaalmethoden