Lazy Red Cheeks

Lazy Red Cheeks Wodka Cocktail

Met de nodige trots durven we stellen dat deze cocktail een Antwerpse klassieker is. Uitgevonden in cocktailbar Sips onder toenmalig barbeleid van Belgisch cocktailicoon Ben Belmans. De toegankelijkheid van de Lazy Red Cheeks zorgde voor een snelle verspreiding over vele menukaarten.

De populariteit van wodka cocktails staat op een laag pitje, maar hier wordt opnieuw bewezen hoe dankbaar wodka kan zijn in je cocktail. Zonder het geheel te verstoren wordt dit sapje opgekrikt met een stevige shot Poolse wodka. Hoewel deze cocktail dikwijls wordt geëtaleerd als vrouwelijke cocktail, spotten wij dikwijls mannelijke geïnteresseerden.

 

Bereiding

 

Vul een whiskyglas met een drietal verse frambozen, voeg vervolgens een barlepel rietsuiker en de violette siroop toe en plet alles tot een vloeibare coulis met de achterzijde van je barlepel. Voeg de overige ingrediënten toe en vul het glas met crushed ijs. Zet alles om zodat de ingrediënten zich mengen en onze cocktail wordt gekoeld. Vul het glas nadien verder af met ijs en garneer met verse frambozen en limoen.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Pers het limoensap à la minute. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Een cocktail met crushed ijs wordt steeds voorzien van een rietje.

Cheers!

Betaalmethoden