Kingston Punch

Jalisco Fizz Tequila Cocktail

Deze eigen creatie van Miraeus zorgt voor een haalbare Tiki cocktail. Omdat veel Tiki-cocktails vragen om bepaalde likeuren of moeilijk te vinden vruchtensappen, gingen we op zoek naar een Tiki cocktail die iedereen thuis kan bereiden.

Als basis voor de Kingston Punch gebruiken we de Miraeus Pineapple Rum. Deze rum is home infused met verse ananas. Net zoals bij de Cranberry Breezer, de Espresso Martini en de Berry Interesting laten we in deze recepten veel ruimte voor je eigen creativiteit. Rum combineert zeer goed met exotisch fruit. Probeer maar eens rum met een mango te infuseren om het bewijs te proeven.

 

Voor de siroop gingen we voor het exotische passievrucht. Ook pompelmoes of kaneelsiroop zorgen hier voor geslaagde combinaties.

 

Bereiding

 

Vul een Tiki glas met ijs en voeg de rum, het ananassap, het limoensap en de passievruchtsiroop toe. Meet alles nauwkeurig af. We willen een harmonieus geheel waarin de smaken elkaar niet overtreffen of verdoezelen.

Roer alles om zodat de ingrediënten worden gemixt en het geheel wordt gekoeld. Voeg wat extra ijs toe en top af met het gemberbier. Fever Tree, Thomas Henry of Aqua di Monaco hebben alledrie uitstekend gemberbier in hun gamma.

Garneer royaal om het vakantiegevoel te accentueren. Munt, kaneel, steranijs, fruit, zestes van citrus. Je bent hierin volledig vrij.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt en probeer de mooiste ijsblokken eruit te kiezen.
  • Pers het limoensap à la minute. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Gebruik ananassap van hoge kwaliteit. Vermijd te allen tijde sapconcentraten.
  • Wil je je eigen rum infuseren? Wij kozen voor de Miraeus Pineapple Rum een mix van witte (70cl) en donkere rum (70cl) en lieten 1 in stukken gesneden ananas voor 2 dagen infuseren. De schil van de ananas zit boordevol smaak en hoef je niet te verwijderen. Bovendien voegden we enkele exotische specerijen toe om het Tiki karakter nog meer naar boven te brengen. Maar deze kruidenmix houden we liever geheim.

Cheers!

 

Betaalmethoden