Kingston Punch

Deze eigen creatie van Miraeus zorgt voor een haalbare Tiki cocktail. Omdat veel Tiki-cocktails vragen om bepaalde likeuren of moeilijk te vinden vruchtensappen, gingen we op zoek naar een Tiki cocktail die iedereen thuis kan bereiden.

Als basis voor de Kingston Punch gebruiken we de Miraeus Rum. Deze rum is home infused met verse ananas. Net zoals bij de Espresso Martini en de Berry Interesting laten we in deze recepten veel ruimte voor je eigen creativiteit. Rum combineert zeer goed met exotisch fruit. Probeer maar eens rum met een mango te infuseren om het bewijs te proeven.

 

Voor de siroop gingen we voor de klassieke suikersiroop omdat iedereen deze kan maken of terugvinden. Ook pompelmoes-, passievrucht- of kaneelsiroop zorgen hier voor geslaagde combinaties.

 

Bereiding

 

Vul een Tiki glas met ijs en voeg de rum, het limoensap en de siroop toe. Meet alles nauwkeurig af. We willen een harmonieus geheel waarin de smaken elkaar niet overtreffen of verdoezelen.

Roer alles om zodat de ingrediënten worden gemixt en het geheel wordt gekoeld. Voeg wat extra ijs toe en top af met het kokossoda. Deze kan je zelf maken door kokossiroop te mengen met bruiswater.

Garneer royaal om het vakantiegevoel te accentueren. Munt en kaneelpoeder zorgen voor een Caribisch accent. Maar je bent hierin volledig vrij.

 

NON-ALCOHOLISCH

 

Voor de non-alocholische versie wordt de rum natuurlijk achterwege gelaten en vervangen door vers ananassap (eveneens 40ml).

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Je kan hier zowel voor ice cubes als crushed ice kiezen.
  • Pers het limoensap à la minute. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Gebruik ananassap van hoge kwaliteit. Vermijd te allen tijde sapconcentraten.
  • Wil je je eigen rum infuseren? Wij kozen voor de Miraeus Pineapple Rum een mix van witte (70cl) en donkere rum (70cl) en lieten 1 in stukken gesneden ananas voor 5 dagen infuseren. De schil van de ananas zit boordevol smaak en hoef je niet te verwijderen. Bovendien voegden we enkele exotische specerijen toe om het Tiki karakter nog meer naar boven te brengen. Maar deze kruidenmix houden we liever geheim.

Cheers!

 

caipirinha

rumtasting

De geschiedenis van rum is fascinerend. Ontdek de wereld van rum aan de hand van iconische flessen. Informeer achter een rum tasting bij Miraeus en ontvang een vrijblijvende offerte op maat!

IK wIL DAT VERHAAL eens proeven

Betaalmethoden