Kingston Punch

Deze eigen creatie van Miraeus zorgt voor een haalbare Tiki cocktail. Omdat veel Tiki-cocktails vragen om bepaalde likeuren of moeilijk te vinden vruchtensappen, gingen we op zoek naar een Tiki cocktail die iedereen thuis kan bereiden.

Als basis voor de Kingston Punch gebruiken we de Plantation Original Dark. Deze rum is zowel op Amerikaanse eik als op een ex-Cognac vat gerijpt voor een extra diepe en volle smaak. Net zoals bij de Espresso Martini en de Berry Interesting laten we in deze recepten veel ruimte voor je eigen creativiteit. Rum combineert zeer goed met exotisch fruit. Probeer maar eens rum met een mango te infuseren om het bewijs te proeven.

 

Voor de siroop gingen we voor de klassieke suikersiroop omdat iedereen deze kan maken of terugvinden. Ook pompelmoes-, passievrucht- of kaneelsiroop zorgen hier voor geslaagde combinaties.

 

Bereiding

 

Leeg de passievrucht in je Tiki glas en vul het nadien met ijs. Voeg de rum, het limoensap, een halve passievrucht en de siroop toe. Meet alles nauwkeurig af. We willen een harmonieus geheel waarin de smaken elkaar niet overtreffen of verdoezelen.

Roer alles om zodat de ingrediënten worden gemixt en het geheel wordt gekoeld. Voeg wat extra ijs toe en top af met het gemberbier.

Garneer royaal om het vakantiegevoel te accentueren. Munt en kaneelpoeder zorgen voor een Caribisch accent. Maar je bent hierin volledig vrij.

 

NON-ALCOHOLISCH

 

Voor de non-alocholische versie wordt de rum natuurlijk achterwege gelaten en vervangen door vers ananassap (eveneens 40ml).

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Je kan hier zowel voor ice cubes als crushed ice kiezen.
  • Pers het limoensap à la minute. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Gebruik ananassap van hoge kwaliteit. Vermijd te allen tijde sapconcentraten.

Cheers!

 

Rum tasting

Wil je meer leren over rum?

De geschiedenis van rum is fascinerend. Ontdek de wereld van rum aan de hand van iconische flessen. Informeer achter een rum tasting bij Miraeus en ontvang een vrijblijvende offerte op maat!

Meer weten over rum? 

 

 

 

Betaalmethoden