Gin Fizz

Gin Fizz

De Gin Fizz werd voor het eerst vermeld in het boek ‘Jerry Thomas’ Bartender’s Guide’ (1887) en was in het begin van de 20ste eeuw razend populair in New Orleans. Toen het recept in het Franse kookboek ‘L’Art Culinaire Français’ uit 1950 werd opgenomen als apéritief drankje, geraakte het drankje stilaan maar zeker bekend in Europa. Momenteel is het een van de meest populaire gin cocktails.

De Gin Fizz cocktail is unisex (voor zowel mannen als vrouwen), fris van smaak, mooi uitgebalanceerd en niet te sterk qua alcoholpercentage. Ook hoef je niet ver te zoeken om alle ingrediënten bij elkaar te vinden.

 

Bereiding

 

Voeg alle ingrediënten behalve het bruiswater in een shaker en vul deze met ijs. Shake krachtig gedurende 20 seconden en giet via een fijnzeef de inhoud in het (leeg) glas. Via de fijnzeef kunnen we microscopische ijsschilfers tegenhouden. Tot slot aftoppen met een beetje bruiswater en klaar. Traditioneel wordt deze cocktail zonder garnering geserveerd maar een citroenschijfje toevoegen kan geen kwaad.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Probeer het citroensap à la minute te persen. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Je glazen kan je in de vriezer of met crushed ijs voorkoelen voor je cocktail langer koud te houden.
  • Als je 1 eiwit toevoegt, hebben we een Silver Fizz. Zorg ervoor dat je eerst alles een keertje shaket zonder ijs (dry shake) om het eiwit los te kloppen. Verder is de bereiding identiek.
  • Als je de gin vervangt door wodka heb je een Wodka Fizz. Ook een Rum Fizz behoort tot de mogelijkheden.
  • Wij kozen hier voor de elegante gin Martin Miller’s, maar ook andere London Dry gins kunnen hier gebruikt worden.

Cheers!

 

Hou je van Gin?

Informeer achter een gin tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

IK BEN GINTERESSEERD

Betaalmethoden