Cranberry Breezer

Deze eigen creatie van Miraeus gebruikt de klassieke wodka & tonic als vertrekpunt. Laat dit recept gelden als een inspiratiebron om zelf te experimenteren. Je favoriete wodka bijkruiden of je wodka & tonic tweaken liggen binnen iedereens kunnen.

 Zoals aangehaald kan je hier alle kanten mee uit. Wij kruiden onze wodka met een mix van limoen -, citroen -, appelsien – en pompelmoesschil. Maar wodka is de perfecte spirit om nog een resem andere kruiden of fruit op los te laten. Laat je eigen creativiteit de enige limiet zijn.

Voor de bitters kozen we voor het vintage Peychaud bitter. Met zijn medicinale smaak zorgt deze amokmaker voor wat spanning in deze ogenschijnlijke eenvoudige cocktail. Ook hier kan je zelf een ander bitter verkiezen. Zowel perzik als appelsienbitters zorgen voor een leuke combinatie.

 

Bereiding

 

Vul je high ball met ijs tot boven. Voeg de wodkaveenbessensap, limoensap, suikersiroop en de bitters toe.  Roer met je barlepel zodat de ingrediënten zich kunnen mengen en zodat het geheel wordt gekoeld.

Voeg vervolgens extra ijsblokken toe en top af met de tonic. Roer nog 1 keer alles om en garneer met een sinaasappelzeste om het citruskarakter van de cocktail te accentueren.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt en probeer de mooiste ijsblokken eruit te kiezen.
  • Pers het limoensap à la minute. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Wij kozen hier voor de Miraeus Citrus Vodka omdat deze de ideale balans vindt tussen verschillende citrussoorten. Maar je kan voor deze bereiding ook zelf wodka infuseren. Laat de citrusschillen 2 dagen trekken in een donkere ruimte en zeef het brouwsel door een puntzeef of neteldoek.

Cheers!

Betaalmethoden