Cosmopolitan

cosmopolitan recept

De herkomst van de Cosmopolitan is onduidelijk. Gelijkende recepten verschenen al in de jaren 30 terwijl andere bronnen de cocktail zagen geboren worden in de jaren 70. Maar één ding is zeker: het was Carrie Bradshaw die de Cosmopolitan onder het grote publiek bracht. In Sex and the City wist ze gedurende 6 seizoenen afwisselend Cosmopolitans en mannen te verslinden aan een bewonderenswaardig tempo.

Hoewel de cocktail de vrouwelijke stempel heeft meegekregen, heb ik al menig man betrapt met een Cosmopolitan. Deze cocktail vindt dan ook de gulden middenweg tussen een elegante verfrissing en een stevige portie alcohol. Met deze eigenschap weet de Cosmo een groot publiek te bekoren.

 

BEREIDING

 

Giet alle ingrediënten in je shaker en vul deze volledig met ijs. Shake gedurende 20 seconden krachtig en giet de inhoud in je coupette of martiniglas. Besprenkel tot slot de cocktail met verse sinaasappelzeste.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Probeer het limoensap à la minute te persen. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Als je een fijne zeef voor handen hebt kan je de cocktail hierdoor serveren. Zo houd je de kleine ijsschilfers uit je glas.
  • Je glazen kan je in de vriezer of met crushed ijs voorkoelen voor je cocktail langer koud te houden.
  • We kozen hier voor de gebruiksvriendelijke Sobieski wodka, maar elke andere kwaliteitswodka kan hiervoor dienen.

Cheers!

 

Betaalmethoden