Caipirinha

De Caipirinha is de nationale trots van Brazilië. Het hoofdingrediënt Cachaça, de Braziliaanse rumvariant, is er razend populair en wordt vooral via Caipirinha’s geconsumeerd. En terecht.

De Caipirinha is ook een gevestigde waarde op cocktailkaarten over heel de wereld. Zijn eenvoudige bereiding en eerlijke smaak zijn hiervoor verantwoordelijk. Zelf vinden we dit de ideale cocktail voor bij een zomerbarbecue. Let op: je moet ze één per één bereiden en er wordt veel gemorst. Wat mooi uitsluit bij het barbecue concept.

De kwaliteit staat of valt bij de keuze van je Cachaça. Een goedkope fles vertaalt zich in een wrange Caiprinha waar de fruitige smaak van de spirit niet tot zijn recht komt. Daarom kozen wij voor de organische Abelha Silver. Een elegante, mooi uitgebalanceerde cocktail is het gevolg van deze keuze.

 

Bereiding

 

Snijd een halve limoen in kleine partjes (ongeveer 6 gelijke delen) en doe ze in een laag, breed glas tezamen met 2 grote lepels fijne kristalsuiker. Plet alles met je muddler gedurende een 25-tal seconden. Het is belangrijk om hier zorgvuldig te werk te gaan. We willen niet enkel het sap uit de limoen persen, we willen bovendien dat de suiker oplost in het sap. Vul het glas vervolgens met crushed ice en voeg 50ml Cachaça toe. Zet alles goed om en serveer met een rietje en een stukje verse limoen op de glasrand.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Heb je geen crushed ice? Vul een keukenhanddoek met gewone ijsblokken en sla er enkele keren mee op de grond. De keukenhanddoek zal het verwaterend ijs opslorpen.
  • Een cocktail met crushed ijs wordt steeds voorzien van een rietje.
  • Deze klassieke bereiding stelt het met slechts 3 ingrediënten, maar in deze klassieker kan je je creatief uitleven. Brazilianen voegen zowat elk type fruit toe zoals mango, aardbeien of frambozen.

Saúde!

 

Betaalmethoden