Bucket List

Heb je nog nooit van genepi gehoord? We nemen het je niet kwalijk. De cocktail is heerlijk verfrissend en kruidig tegelijk. De genepi doet ons een beetje denken aan absynth maar is een stuk minder straf.

 

Als je van kruidige drankjes houdt, hoort deze cocktail op je bucketlist. Genepi is een franse kruidenlikeur gemaakt in de Franse Alpen. De Artemisia plant groeit enkel boven de 2000m hoogte en heeft een sterke anijssmaak.

Het heeft een beetje dezelfde cult rond zich als Edelweiss, in de zomer gaan er mensen de bergen in op zoek naar het plantje, maar aangezien het grote verschillen in temperatuur moet kunnen doorstaan, blijft het plantje vrij klein en is het dus niet voordehandliggend om het tegen te komen.

BEREIDING

 

  • Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs.
  • Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden.
  • Hou zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas.
  • Garneer met een takje rozemarijn

Cheers!

 

 

whisky tasting

Wil je meer leren over whisky?

Informeer achter een whisky tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

Meer weten

Betaalmethoden