Brewer’s Breakfast

Weer een creatie van Jim Meehan, die het deze keer in het verre oosten gaat zoeken. Een combinatie van saké, een ongerijpte whisky en Galliano zorgt voor een behoorlijk straffe cocktail die niet voor iedereen is weggelegd. Wel zeker het proberen waard.

 

Saké is een Japanse alcoholische drank, die meestal wordt gemaakt van rijst. In de volksmond wordt het ook wel rijstwijn genoemd, hoewel technisch gezien geen rijst is. Saké kan zowel koud als warm gedronken worden, maar deze cocktail wordt uiteraard koud geserveerd.

BEREIDING

 

  • Vul het mixing glas met ijs.
  • Giet alle ingrediënten over het ijs.
  • Stir voor ongeveer 15 seconden.
  • Hou de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs).

Cheers!

 

 

whisky tasting

Wil je meer leren over whisky?

Informeer achter een whisky tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

Meer weten

Betaalmethoden