Breakfast Martini

De ultieme onbijt- of brunch cocktail, uitgevonden door Salvatore Calabrese. De cocktail is om korte tijd een klassieker geworden, hoewel Salvatore zei dat hij gewoon een White Lady wou maken met wat marmelade.

 

Salvatore Calabrese is een Italiaanse barman, die door iedereen (inclusief zichzelf) The Maestro wordt genoemd. Oorspronkelijk wou hij kapitein worden, maar door een gevecht als jonge puber werd hij bijna blind aan één oog, waardoor hij van zijn tweede passie zijn beroep maakte. Hij stond als tiener al achter de bar van een hotel, waarna zijn passie voor het maken van drankjes nooit meer is verdwenen. Ondertussen is hij 65 en reist hij nog steeds de wereld rond (met een boot)

BEREIDING

 

  • Meng de gin met de marmelade in een shaker tot deze is opgelost
  • Giet alle andere ingrediënten in de shaker met ijs.
  • Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden.
  • Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas.
  • Garneer met een stukje toast

Cheers!

 

 

Hou je van Gin?

Informeer achter een gin tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

IK BEN GINTERESSEERD

Betaalmethoden