Brass Rail

Deze cocktail is genoemd naar de bar van Helen David. Een vrouw van Libanese afkomst die het ijssalon van haar ouders had omgetoverd tot een saloon.

 

Gedurende haar hele leven stond ze elke dag in de bar om haar klanten te verwelkomen. Zelfs op 92 jarige leeftijd woonde ze nog boven de bar en kwam ze elke avond een nightcap drinken. Deze cocktail is een eerbetoon voor deze dame.

BEREIDING

 

  • Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje.
  • Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort.
  • Vul de shaker opnieuw, deze keer volledig met ijs.
  • Shake gedurende 15 seconden.
  • Hou de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een glas met nieuw ijs.
  • Garneer met geflambeerd kaneelpoeder

 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Wanneer je een eiwit in je cocktail gebruikt, kan je best dry shaken, wat wil zeggen dat je één keer met en één keer zonder ijs shaked. Op die manier klop je het eiwit wat op zodat je een mooie schuimkraag krijgt bovenop je drankje
  • Voor after dinner drinks gebruik je best geen gold rum, wat jonge rums zijn met kleurstof eraan toegevoegd. Een rum die rond de 8 jaar heeft gerijpt zal deze cocktail enkel maar goed doen

Cheers!

 

 

Rum tasting

Wil je meer leren over rum?

De geschiedenis van rum is fascinerend. Ontdek de wereld van rum aan de hand van iconische flessen. Informeer achter een rum tasting bij Miraeus en ontvang een vrijblijvende offerte op maat!

Meer weten over rum? 

 

 

 

Betaalmethoden