Brandy Crusta

Deze cocktail is in 1850 uitgevonden door Joseph Santini. Een Italiaan die geëmigreerd is naar New Orleans. Door de herkenbare suikerrand, waar tevens de cocktail zijn naam vandaan komt, is deze cocktail een tijdloze klassieker.

 

Meer zelfs, de cocktail was het 4de recept in het boek van Jerry Thomas, die jammer genoeg wel de uitvinder verkeerd bij naam noemde.

De suikerrand rond het glas is niet enkel een garnituur maar eigenlijk ook een extra ingrediënt. De suiker zorgt er namelijk voor een andere smaakbeleving. Nadien zijn ook andere bekende cocktails uitgevonden met een zoutrand, zoals de Margarita.

BEREIDING

 

  • Bereid het glas voor met de suikerrand aan de buitenkant van het glas.
  • Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs.
  • Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden.
  • Hou de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een (gekoeld) flute glas.
  • Garneer met een volledig ronde schil van citroen die je aan de binnenkant van het glas laat hangen.

 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Maak de rand van het glas nat met wat citroensap, zo blijft de suiker makkelijker plakken. 
  • Je kan dit gerust enkele uren op voorhand doen, zo wordt de rand extra hard en blijft deze langer plakken.

Cheers!

 

 

Ben je geïnteresseerd in onze tastings?

Kom meer te weten over jouw favoriete sterke drank. Vraag achter een vrijblijvende offerte op maat. We zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Tasting Masterclass

Betaalmethoden