Bourbon Milk Punch

Tijdens de drooglegging was het verboden om alcohol te kopen, verkopen of te drinken. Er zijn echter weinig momenten waar er meer werd gedronken en gehandeld in alcohol. De speakeasy bars floreerden en mensen vonden nieuwe drankjes uit waarvan het niet duidelijk was dat er alcohol in zat.

 

De Bourbon Milk Punch is vandaag de dag nog steeds populair als brunch cocktail, vooral in New Orleans.

De drooglegging was een gekke tijd. Alcohol werd verboden, alle vaten met drank werden letterlijk de goot in gegoten en mensen gingen op illegale manieren op zoek naar alcohol. De gekende maffiabaas Al Capone beleefde toen zijn hoogdagen.

BEREIDING

 

  • Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs.
  • Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden.
  • Hou de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een glas met vers ijs.
  • Garneer met geraspte muskaatnoot.

 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Dit is zeker geen gemakkelijke cocktail om te bereiden. Neem je tijd voor de suikerrand. Deze mag je namelijk gerust om voorhand doen.
  • Neem een citroen die een stuk groter is dan de omtrek van je glas. Zo is het makkelijker om de schil aan de binnenkant van het glas te doen kleven.

Cheers!

 

 

whisky tasting

Wil je meer leren over whisky?

Informeer achter een whisky tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

Meer weten

Betaalmethoden