Boston Flip

Cocktails worden wel vaker naar de stad genoemd waar ze voor het eerst zouden zijn gemaakt. Boston heeft er meer dan één op z’n teller staan, maar dit is ongetwijfeld de bekendste. 

 

Een flip is een cocktail waar een volledig ei in wordt gebruikt. Vandaag de dag zijn er een hoop mensen die hierdoor afgeschrikt worden, maar vroeger was dit een normale zaak. Jerry Thomas had reeds in 1862 een 15-tal verschillende flips uitgeschreven. 

Deze cocktail bevat madeira, een versterkte wijn afkomstig van het eiland met dezelfde naam. De wijn is populair geworden door aan boord te gaan van de handelsschepen die in de 17de eeuw de wereld rond gingen. Door het warmere klimaat kreeg de wijn een andere smaak tijdens de rijping. De zeelui vonden die smaak op de een of andere manier lekkerder en begonnen vaten mee te nemen om ze maanden laten bij aankomst terug te verkopen.

BEREIDING

 

  • Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje.
  • Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort.
  • Vul de shaker opnieuw, deze keer volledig met ijs.
  • Shake gedurende 15 seconden.
  • Hou de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een glas met nieuw ijs.

Cheers!

 

 

whisky tasting

Wil je meer leren over whisky?

Informeer achter een whisky tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

Meer weten

Betaalmethoden