Bonsai Margarita

Margaritas bestaan er tegenwoordig in alle geuren en kleuren. Wij opteren nog steeds voor het klassieke recept, maar varianten als de Tommy’s Margarita laten zien dat iets nieuws proberen zeker geen kwaad kan.

Deze twist is er eentje met Midori, wat een knalgroene meloenlikeur is die vooral populair is in de VS. Ondanks de populariteit in de VS en het gebruik in zoete drankjes is het wel een Japanse likeur van oorsprong. Midori is dan ook Japans voor ‘groen’. Een zoete, fruitige twist op een echte klassieker.

BEREIDING

 

  • Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs.
  • Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden.
  • Hou de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas.
  • Garneer met een schijfje meloen of een zoutrand

 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Als je nog nooit een klassieke Margarita hebt gemaakt, raden we je aan daar te beginnen. Het kan geen kwaad om het origineel te kennen vooraleer je een variatie maakt. Zo weet je welke ingrediënten de cocktail dragen en welke je zelf kan vervangen door te experimenteren.
  • Gebruik steeds vers limoensap

Cheers!

 

 

Miraeus Cocktails workshop

Geïnteresseerd in een cocktailworkshop?

Wil je zelf eens cocktails leren maken?

Hier vind je meer info over onze formules. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte op maat. Er kan al een workshop geboekt worden vanaf 6 personen.

Meer info Contact

Betaalmethoden