Bobby Burns

In 1930 werd dit recept al voor het eerst neergeschreven in het legendarische The Savoy Cocktail Book.

Het lijkt in de verte op een Manhattan met enkele wijzigingen. Zo maak je deze cocktail met Scotch in plaats van een Amerikaanse whiskey. Ook de verhouding tussen de whisky en vermout is anders. Daarbovenop komt de toevoeging van Bénédictine D.O.M. Dus het een twist noemen is iets te kort door de bocht.

 

De cocktail is hoogstwaarschijnlijk (zo’n verhalen moet je altijd met een korrel zout nemen) genoemd naar Robert Burns, een poëet en gitarist uit de 18de eeuw. Zijn verjaardag was op 25 januari en die dag wordt nog steeds gevierd als Bobby’s Night.

BEREIDING

 

  • Vul het mixingglas met ijs
  • Giet alle ingrediënten over het ijs
  • Stir voor ongeveer 15 seconden
  • Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs)
  • Garneer met een zandkoekje gebalanceerd op de rand van het glas

 

Cheers!

 

 

whisky tasting

Wil je meer leren over whisky?

Informeer achter een whisky tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

Meer weten

Betaalmethoden