Blue Moon

Deze cocktail is uitgevonden in de jaren 40 speciaal voor Crème Yvette. Een legendarisch likeurmerk uit de VS. Het recept stond op elke fles geprint en was die tijd ontzettend populair.

 

Het doet ons een beetje denken aan de Aviation. Alleen is deze cocktail iets zoeter en smeuïger. Toen in 1969 het bedrijf failliet ging, werd de cocktail ook meteen vergeten, tot in 2010 de zoon van het bedrijf het product terug lanceerde.

BEREIDING

 

  • Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje
  • Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort
  • Vul de shaker opnieuw, deze keer volledig met ijs
  • Shake gedurende 15 seconden
  • Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een gekoeld coupe glas 
  • Garneer met een framboos of een violet bloemetje

 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Begin steeds met het eiwit, zodat wanneer het zou misgaan je niet de gin of likeur mee moet weggieten.
  • Maak je graag cocktails thuis, maak dan wat plek vrij in de vriezer om glazen voor te koelen.
  • Gebruik altijd verse sappen in je cocktails.

Cheers!

 

 

Hou je van Gin?

Informeer achter een gin tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

IK BEN GINTERESSEERD

Betaalmethoden