Blackthorn Rose
Een rechttoe rechtaan cocktail waar de gin duidelijk overheerst, die siroop van rozen brengt een aangename zoetheid in de cocktail naar boven. Deze cocktail is uitgevonden in de PDT bar en smaakt het best met een klassieke gin.
BEREIDING
- Vul het mixingglas met ijs
- Giet alle ingrediënten over het ijs
- Stir voor ongeveer 15 seconden
- Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs)
- Garneer met een rozenblaadje
Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:
- Wanneer er geen verse sappen worden gebruikt moet je in principe niet shaken. Uiteraard bestaan hier uitzonderingen op
- Sloe gin is een gin gemaakt van sleedoornbessen in plaats van jeneverbessen, dit zorgt voor een zoetere smaak
- Siropen kan je makkelijk zelf maken, maar indien dit teveel werk is, zijn de smaken van Monin altijd een goede oplossing
Cheers!