Black Strap
Een cocktail die je best net iets langer stirred. De combinatie van chocolade en Tabasco is gewaagd, maar verrassend lekker.
BEREIDING
- Vul het mixingglas met ijs
- Giet alle ingrediënten over het ijs
- Stir voor ongeveer 30 seconden
- Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs)
- Garneer met een zeste van appelsien
Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:
- Hoe langer je stirred, hoe meer water er in de cocktail komt. Zo kan je zelf experimenteren met de strafheid van je cocktail
- Stirren is zoals fietsen, vanaf je het kan zal je het nooit meer verleren. Hou de lepel tussen je middel- en ringvinger zoals een glas wijn. Hou de bolle kant van de lepel steeds tegen het glas. Zo beweegt het ijs vlot mee
- Probeer steeds kwalitatieve spirits en producten te gebruiken, je cocktail is maar zo goed als je minst kwalitatieve ingrediënt
Cheers!