Black Flip

Een winterse cocktail met bier. De stout zorgt voor de chocolade toetsen, de rum zorgt voor de karamelsmaak en het ei voor een extra smeuïge textuur. Een ideale cocktail voor moest het nog eens sneeuwen.

 

BEREIDING

 

  • Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje
  • Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort
  • Vul de shaker opnieuw, deze keer volledig met ijs
  • Shake gedurende 15 seconden
  • Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een coupe glas
  • Garneer met geraspte nootmuskaat of chocolade schilfers

 

Deze cocktail is voor het eerst vermeld in de Meehans Bartenders Manual en is geïnspireerd op een recept van een beruchte piraat uit de 18de eeuw

 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Wanneer je een ei shaked, doe je dit best in twee keer. Een keer om het ei op te kloppen en een tweede keer om de cocktail te doen afkoelen
  • Je kan ook een ‘reverse dry shake’ doen, waarbij je eerst alles afkoelt en dan zonder ijs verder shaked voor het schuimlaagje te krijgen.

Cheers!

 

Rum tasting

Wil je meer leren over rum?

De geschiedenis van rum is fascinerend. Ontdek de wereld van rum aan de hand van iconische flessen. Informeer achter een rum tasting bij Miraeus en ontvang een vrijblijvende offerte op maat!

Meer weten over rum? 

 

 

 

Betaalmethoden