Bijou

Als je ooit iemand een Bijou Cocktail ziet bestellen, weet je dat zij of hij stijl heeft. Deze cocktail dateert van 1890 en werd omschreven door Harry Johnson’s, één van de grondleggers van de cocktailcultuur, ‘New and Improved Bartender Manual’ uit 1900. Bijou betekent juweel in het Frans, en de 3 ingrediënten vertegenwoordigen de kleuren van 3 edelstenen: diamant (de gin, wit) , robijn (de vermouth, rood) en smaragd (de Chartreuse, groen).

Let op: deze cocktail is zeer boozy (lees straf). Het is een kruidige smaakexplosie met een bijzonder sterke en lange afdronk. Ook mist hij de typische zoetzuur balans die we in veel cocktails terugvinden en die het geheel toegankelijk maken voor iedereen. Kort samengevat: niet voor beginners maar een pracht van een cocktails! We kiezen hier bewust voor een gin die genoeg power in zich heeft om op te boxen tegen het eeuwenoude Chartreuse.

 

Bereiding

 

Vul een mixing glas met de ingrediënten en ijs. Stir, of roer, zodat de ingrediënten zich mengen en zodat het ijs verwatert en onze cocktail afkoelt en verdunt. Proef na 30 seconde roeren of de cocktail koud genoeg is en of hij niet meer te straf smaakt. Indien hij nog steeds te straf of niet koud genoeg is, moet je nog wat extra stirren. Giet nadien de inhoud van je mixing glas met behulp van een cocktail strainer, of cocktail zeef, in je martiniglas. Optioneel kan je de cocktail parfumeren met een citroenzeste, deze hoef je niet bij in het glas te leggen.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Je glazen kan je in de vriezer of met crushed ijs voorkoelen voor je cocktail langer koud te houden.
  • Wij stellen voor om de krachtige Junipero te gebruiken, maar deze kan ook vervangen worden door de mildere Plymouth.

Cheers!

 

Hou je van Gin?

Informeer achter een gin tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

IK BEN GINTERESSEERD

Betaalmethoden