Bijou

Een stevige cocktail ideaal voor na het eten. De zoete smaak van de Grand Marnier gaat harmonieus samen met de frisse smaak van de gin. De cocktail kan ook met ijs worden geserveerd indien gewenst.
BEREIDING
- Vul het mixingglas met ijs
- Giet alle ingrediënten over het ijs
- Stir voor ongeveer 15 seconden
- Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs)
- Garneer met een zeste van appelsien
De mixologist C. F. Lawlor noemde dit reeds in 1895 een ‘heerlijk drankje’. In de loop van de jaren is het recept aangepast geweest en is de gin iets meer naar voren gekomen. Grand Marnier bestond toen nog geen 15 jaar, maar werd al wel gebruikt in cocktails aan de andere kant van de wereld.
Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:
- Als je geen Grand Marnier hebt staan, is Cointreau een goed alternatief
- De essentiële oliën in de zeste zitten boordenvol geur, knijp deze uit boven het glas voor een extra sensatie
- Snijd de schil zo dun mogelijk en vermijdt zo de bittere, witte binnenkant
Cheers!