Berry Interesting

Berry Interesting gin cocktail

De Berry Interesting toont aan hoe gemakkelijk je zelf een cocktail kan bedenken. Een smaakmaker, iets sterk, iets zoet en iets zuur. Meer was er niet nodig in deze cocktail. Bovendien heb je weinig materiaal nodig om hem thuis te maken.

Deze cocktail is het resultaat van een zoektocht naar een cocktail die iedereen lust. De combinatie van de huisgemakte gin met frambozen wordt in balans gebracht met vers limoensap en wat suikersiroop. Suikersiroop kan bovendien zelf gemakkelijk maken. Dit is een eigen creatie, je kan deze dus in geen enkele bar bestellen!

 

Bereiding

 

Vul een whiskyglas met een drietal verse frambozen (ook blauwe bessen, braambessen of een bessenmix passen in dit recept) en voeg vervolgens 1 barlepel rietsuiker toe en plet alles tot een vloeibare puree met de achterzijde van je barlepel. Vul het glas met ijs en voeg de overige ingrediënten toe. Roer alles zodat de ingrediënten zich mengen en onze cocktail wordt gekoeld. Vul het glas nadien verder af met ijs en garneer met limoen en framboos.

 

NON-ALCOHOLISCH

 

Voor de mocktailversie wordt de gin uiteraard achterwege gelaten. Ter vervanging wordt er 50ml Fever Tree Mediterranean gebruikt. De kruidigheid van deze tonic zorgt ervoor dat het smaakprofiel van de originele versie in ere wordt gehouden.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Zowel ice cubes als crushed ice kunnen gebruikt worden voor deze cocktail. Eender wat je kiest: zorg ervoor dat je het glas volledig vult met ijs.
  • Pers het limoensap à la minute. Hoe verser, hoe meer aroma. Je kan het limoensap eventueel ook vervangen door vers citroensap.
  • Wij kozen hier voor de onze huisgemaakte Miraeus Raspberry Gin. Deze gin sluit perfect aan bij de cocktail. Heb je deze niet voor handen? Probeer je eigen gin te infusen of kies voor een neutrale gin zoals Tanqueray.

Cheers!

Hou je van Gin?

Informeer achter een gin tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

IK BEN GINTERESSEERD

Betaalmethoden