Beachcomber Cocktail
Deze cocktail heeft sowieso iets te maken met het restaurant Don The Beachcomber. Een bekend restaurant met veel tropische vibes en de bakermat van de Tiki cocktails. Niemand is echter zeker of deze cocktail nu door of voor Don is uitgevonden. Trader’s Vic, nog zo’n legendarisch restaurant zou tevens de grondlegger geweest kunnen zijn. Desalniettemin het proberen waard.
BEREIDING
- Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs.
- Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden.
- Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas.
- Garneer met een schijfje limoen.
Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:
- Heb je geen kersen brandy, volstaat 20ml maraschino likeur (en vice versa).
- Monin en Bols hebben beide goede producten hiervoor.
- Je kan het glas een suikerrand geven door het eerst nat te maken met limoenssap en er dan kristalsuiker op aan te brengen.
- gebruik altijd verse ingrediënten. Limoenssap uit een fles haalt de kwaliteit van je cocktail genadeloos naar beneden.
Cheers!