Basil Smash

De Basil smash is een moderne klassieker. Waar sommige cocktails al meer dan 100 jaar gedronken worden, bestaat deze pas sinds 2008. Uitgevonden in Duitsland, maar op korte tijd de wereld veroverd.

 

BEREIDING

 

  • Voeg de basilicum blaadjes en de rietsuiker samen in de shaker en muddle tot de suiker in de blaadjes in gekneust.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en vul de shaker met ijs.
  • Shake gedurende 15 seconden zeer krachtig.
  • Hou zowel de ijsblokjes als de stukjes basilicum tegen met een strainer en een fijne zeef en giet de cocktail uit in een tumbler glas gevuld met nieuw ijs.
  • Garneer met één blaadje basilicum.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Vervang de basilicum door andere kruiden om een breed spectrum aan smaken te leren kennen. Denk hierbij aan munt, rozemarijn, lavendel, etc.
  • De rietsuiker wordt gebruikt om meer smaak vrij te krijgen, alsook om meer grip te hebben met de mudler.
  • Een fijn zeefje is niet verplicht wanneer je het niet erg vindt om kleine stukje basilicum in je cocktail te hebben. 
  • Shake lang genoeg om de smaak van de blaadjes in je cocktail te krijgen.

Cheers!

 

Miraeus Cocktails workshop

Geïnteresseerd in een cocktailworkshop?

Wil je zelf eens cocktails leren maken?

Hier vind je meer info over onze formules. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte op maat. Er kan al een workshop geboekt worden vanaf 6 personen.

Meer info Contact

Betaalmethoden