Bacardi Cocktail
Deze cocktail is uitgevonden in 1917 in Cuba. De kenners herkennen hier meteen het recept van een klassieke Daiquiri in. Het zoete aspect wordt hier echter licht aangepast door het gebruik van grenadine. Een tweede verschil is dat deze cocktail uiteraard met witte Bacardi rum gemaakt moet worden, waar een Daiquiri iets meer vrijheid geniet.
BEREIDING
- Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs.
- Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden.
- Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas.
- Garneer met een schijfje limoen.
Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:
- Shake steeds met twee handen, het is stijlvoller en zorgt ook voor minder accidenten.
- Pers het limoensap à la minute. Hoe verser, hoe meer aroma.
- Je glazen kan je in de vriezer of met crushed ijs voorkoelen voor je cocktail langer koud te houden.
Cheers!