Aviation

Aviation Cocktail

Deze cocktail is ontstaan in het begin van de 20ste eeuw in New York. Later zou het verschijnen in het legendarische ‘Savoy Cocktail Book’ en zijn verdere opmars maken. Maar toch is deze klassieke gin cocktail, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gin Fizz of de Dry Martini, toch vooral onder de radar actief gebleven.

Tijd om hier verandering in te brengen want deze cocktail is hemels fris en complex van smaak dankzij de toevoeging van het Italiaanse Luxardo Maraschino. Ook zorgt hij voor een mysterieuze paarse kleur waarvan je wegdroomt.

 

Bereiding

 

Giet alle ingrediënten in je shaker en vul deze volledig met ijs. Shake gedurende 20 seconden krachtig en giet de inhoud via een fijnzeef in je coupette of martiniglas. Garneer met een Maraschino kers of violette bloemetje.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Probeer het citroensap à la minute te persen. Hoe verser, hoe meer aroma.
  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Je glazen kan je in de vriezer of met crushed ijs voorkoelen voor je cocktail langer koud te houden.
  • We kozen hier voor de zachte Plymouth Gin, maar ook elegante gins zoals Martin Miller’s zouden hier niet misstaan.

Cheers!

 

Hou je van Gin?

Ontvang maandelijks een verrassende box met de beste gins van het moment.

Zorgvuldig geselecteerd én met nuttige uitleg is dit het beste cadeau voor jezelf of je vrienden.

Bekijk onze tasting boxes

Betaalmethoden