Apricot Flip

Apricot Flip Miraeus

De Apricot Flip is een cocktail van de befaamde PDT bar (New York). Wanneer je een flip maakt, wil dit zeggen dat je een volledig ei in je cocktail verwerkt, dit zorgt voor een smeuïge smaak.

Het klinkt misschien gek om een ei te verwerken in een cocktail maar het gaat heus niet naar een omelet smaken. De belangrijkste bijdrage van het ei is de rijke textuur die wordt gecreëerd. De bekendste Flip cocktail is misschien wel de Port Flip, maar deze variatie is een origineel alternatief. Het proberen zeker waard voor de cocktailliefhebbers.

BEREIDING

 

  • Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje.
  • Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort.
  • Vul de shaker opnieuw, deze keer volledig met ijs.
  • Shake gedurende 15 seconden.
  • Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een glas met nieuw ijs.

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Suikersiroop is gemakkelijk zelf te maken. Los 2 delen suiker op in 1 deel kokend water en roer tot het volledig transparant is geworden.
  • Wanneer je enkel eiwit nodig hebt raden we aan om met het ei te beginnen, zodat je geen andere ingrediënten verspilt. Hier maakt het niet uit aangezien je het volledige ei nodig hebt. Buiten de schil natuurlijk.

Cheers!

 

Miraeus Cocktails workshop

Geïnteresseerd in een cocktailworkshop?

Wil je zelf eens cocktails leren maken?

Hier vind je meer info over onze formules. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte op maat. Er kan al een workshop geboekt worden vanaf 6 personen.

Meer info Contact

Betaalmethoden