Appletini
De Appletini is een ontzettend populaire cocktail in de VS. In de jaren 80 van vorige eeuw was er een heuse Martini hype waarbij de klanten zelf zo creatief mogelijk waren en met alle mogelijke ingrediënten een Martini vroegen.
Zo verschenen er watermeloen en kiwi Martini’s en zelfs een courgette versie. Veel versies hebben de hype niet overleefd en zijn nadien vergeten. De Appletini is altijd overeind gebleven.
BEREIDING
- Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs.
- Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden
- Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas.
- Garneer met een stukje groene appel.
Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:
- Als je een fijne zeef voor handen hebt kan je de cocktail hierdoor serveren. Zo houd je de kleine ijsschilfers uit je glas.
- Probeer steeds kwalitatieve spirits en producten te gebruiken, je cocktail is maar zo goed als je minst kwalitatieve ingrediënt.
Cheers!