Aperol Spritz
De Aperol spritz heeft op enkele jaren tijd de onze harten weten te veroveren en is nu een van de populairste aperitieven ter wereld.
Het is een inmiddels legendarische aperitief cocktail die iedereen kan bekoren. Relatief laag in alcohol en ideaal om in de zomer te genieten tijdens een barbecue of op een terrasje. Wat veel mensen niet weten is dat Aperol een likeur is op basis van rabarber, wat voor de bitter-zoete smaak zorgt. Origineel heette deze cocktail ook Spritz Veneziano en kon het met andere merken gemaakt worden. Zolang het maar werd gemengd met Prosecco en bruiswater.
Bereiding
- Vul het glas met ijs.
- Giet de Aperol als eerste in het glas, nadien het bruiswater en top af met de prosecco.
- Meng de cocktail heel even met je barlepel. Je wil het bruisend effect niet verliezen door te lang te roeren.
- Garneer met een mooie schijf appelsien
Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:
- Gebruik een groot wijnglas.
- Ben je meer fan van Cava of Champagne? Gebruik dan je geprefereerde schuimwijn.
- Wil je hem minder sterk? Wissel dan wat meer bruiswater in voor schuimwijn.
- Zorg ervoor dat je bruiswater en schuimwijn gekoeld staan. Dat versterkt het bruisend effect.
Cheers!