Anejo Old Fashioned

Tequila begint meer en meer harten te veroveren. Deze cocktail laat zien dat tequila veel meer is dan shotjes met zout en frozen margaritas.
Deze twist op de klassieke Old Fashioned (met bourbon of rye whisky normaal gezien) wordt gemaakt met een anejo tequila naar keuze, die wat extra pit geeft aan de cocktail. De agave en pompelmoes past perfect bij de tequila. Tequila anejo is tequila die minstens 18 maanden heeft gerijpt, waardoor er wat zoetere en diepere smaken vrijkomen. Deze cocktail zou minder goed werken met een blanco.
Bereiding
- Vul het mixingglas met ijs.
- Giet alle ingrediënten over het ijs.
- Stir of roer voor ongeveer 30 seconden. We willen de cocktail op temperatuur krijgen maar ook voor genoeg verwatering zorgen.
- Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een tumbler glas gevuld met nieuw ijs.
- Garneer met een zeste van pompelmoes.
Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:
- Voor deze cocktail gebruik je best anejo tequila, aangezien deze een rondere smaak heeft. Enkele merken die we zelf graag voorstellen zijn Ocho Tequila en Fortaleza. De laatste is veruit de duurste.
- Agave siroop vind je in de meeste supermarkten.
- Stirren is zoals fietsen, vanaf je het kan zal je het nooit meer verleren. Houd de lepel tussen je middel- en ringvinger zoals een glas wijn. Hou de bolle kant van de lepel steeds tegen het glas. Zo beweegt het ijs vlot mee.
Cheers!