Algonquin

Algonquin is genoemd naar het hotel waar de cocktail voor het eerst gemaakt zou zijn rond 1930. De hotelbars in New York waren destijds de plek bij uitstek om heerlijke cocktails te kunnen drinken.

Een echte classic cocktail die sinds de jaren 30 is gefinetuned tot een van de meest uitgesproken cocktails ter wereld. Je zou het kunnen omschrijven als een exotische whisky martini. De fruitige en stevige toetsen zijn een heerlijke combinatie.

 

Bereiding

 

  • Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs.
  • Shake de cocktail voor ongeveer 20 seconden. 
  • Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas.
  • Garneer met een ananasblad of een vers stukje ananas. 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Probeer steeds kwalitatieve spirits en producten te gebruiken, je cocktail is maar zo goed als je minst kwalitatieve ingrediënt.
  • Gebruik ijs dat vers uit de vriezer komt en nog niet nat aanvoelt.
  • Als je een fijne zeef voor handen hebt kan je de cocktail hierdoor serveren. Zo houd je de kleine ijsschilfers uit je glas en zorg je voor aangename beleving.

Cheers!

 

whisky tasting

Wil je meer leren over whisky?

Informeer achter een whisky tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

Meer weten

Betaalmethoden